GISSELDRAMA: I dette huset på Otta ble moren og dattera holdt som gisler i flere timer. Da familiefaren kom hjem ble han møtt av en pistolmunning.
Foto: Anne Helga Tallerås
GISSELDRAMA: I dette huset på Otta ble moren og dattera holdt som gisler i flere timer. Da familiefaren kom hjem ble han møtt av en pistolmunning. Foto: Anne Helga TalleråsVis mer

Gisselraner også siktet for smugling av 170 kilo hasj

39-åring fra Otta risikerer 21 års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 39 år gammel mann som er siktet for ran og gisseltaking av en sambygding i fjor, er også siktet for smugling av 170 kilo hasj.

Det var i fjor sommer væpnede ranere stormet inn i huset til en bedriftseier på Otta og tok hans kjæreste og datter til gissel i tre timer.

Da mannen kom hjem, ble han truet med våpen til å åpne et pengeskap, og deretter ble alle bakbundet med strips, kneblet med tape og innelåst i kjelleren. Ranerne stakk av i en stjålet Audi.

Senere kom det fram at den siktede var etterlyst i Thailand.

Nå viser det seg at han også er siktet og etterlyst av Kripos for alvorlig narkotikakriminalitet etter en aksjon der 10 personer så langt er siktet for smugling av 170 kilo hasj.

- Den ene mannen er fortsatt på frifot og etterlyst. Han er også siktet for ranet på Otta, sier politiadvokat Anne Cecilie Dessarud til VG.

Hun opplyser at strafferammen for narkotikasiktelsen er 15 år.

- Kombinert med den andre siktelsen snakker vi om en strafferamme opp mot grensen på 21 års fengsel, sier hun. (©NTB)