Gisselranere drakk konjakk mens de ventet

Lensmann overbevist om at ofrene var bevisst plukket ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens kvinnen og datteren ble holdt som gisler i sitt eget hjem i flere timer, fylte ranerne på Otta ventetiden med konjakk. Men heller ikke mannen hadde store verdier å fremvise da han kom hjem.

Da millionæren kom hjem ble også han tatt til gissel, slik samboeren og datteren allerede var.

Lensmann Ragnar Andreassen i Sel bekrefter overfor gd.no at ranerne fylte ventetiden med å forsyne seg av konjakken de fant i huset.
Kneblet og bundet
Da huseieren kom hjem fikk han umiddelbart en pistol rettet mot seg, med grei beskjed om å låse opp husets safe. Det gjorde han, uten at ranerne var synlig fornøyd med det sparsomme innholdet.

Deretter ble mannen bundet på hender og føtter med plaststrips, slik samboeren og datteren allerede var. Alle de tre gislene ble plassert i husets kjelleretasje, før ranerne dro fra stedet i en svart Audi A6 stasjonsvogn med ødelagt bakrute.


Forbi sperringene

Store styrker jaktet på ranerne torsdag kveld og natt til fredag. Men fordi det tok noe tid før gislene klarte å komme seg fri og varsle politiet, frykter politiet at ranerne kan ha kommet seg forbi veisperringene.

- Vi trodde lenge at vi hadde bilen innenfor veisperringene som ble satt opp i går. Men det kan tenkes at ranerne har kommet seg ut av området, sier Andreassen til NTB.


- Planlagt

Lensmannen er overbevist om at ranet var planlagt.

ÅSTEDET: Lensmann Ragnar Andersen foran åstedet for det brutale ranet på Otta. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
ÅSTEDET: Lensmann Ragnar Andersen foran åstedet for det brutale ranet på Otta. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

- De måtte ha skaffet seg informasjon om at husets eier har en viss formue. Det kan jo kriminelle lett finne fram av skattelistene som avisene offentliggjør, sier han til gd.no.

Politiet etterforsker saken bredt, og sjekker videokameraer, overnattingssteder og driver telefonsporing. Politiet i hele landet er varslet om saken, og Kripos er bedt om å bistå i etterforskningen.

(NTB)