Gisselsaken: Levde i terror

STAVANGER (Dagbladet.no): Livet ble et mareritt etter separasjonen med 39-åringen som forskanset seg i Hjelmeland barnehage i mai. Terrortelefonene og fysiske angrep gjorde at kvinnen fryktet for livet sitt og ungene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Retten fikk i ettermiddag høre den gråtkvalte 34-årige kvinnen fortelle om terroren som hun ble utsatt for etter samlivsbruddet. Flere ganger skal eksen hennes ha ringt og truet henne på livet.

- Jeg var kjemperedd. Jeg fryktet for meg og barna, forklarte hun.

Etter å ha hørt 39-åringen fortelle om livet sitt og hvorfor han endte med å forskanse seg i barnehagen, var det i ettermiddag eksens tur til å fortelle. 39-åringen hevder at hun nektet ham samvær med barna, og at han derfor gikk til det drastiske skrittet i mai i år.

Banket foran barna

Kvinnen fortalte at han oppsøkte henne 20. juli i fjor. Han slo seg fullstendig vrang, og slo og sparket henne flere ganger. Det hele skjedde foran øynene på sønnene deres på 10 og 12 år.

- Han truet med å ta livet av meg og den nye vennen min. Nå skal det skje en tragedie, sa han en gang, fortalte kvinnen til retten.

Terrortid

Gjentatte ganger skal han ha ringt henne og kommet med trusler. Selv forklarte han i går at han ringte for å avtale møter med barna, og at han ikke truet.

- Han ringte stadig vekk for å fortelle at vi måtte bli sammen igjen, sa kvinnen.

I ettermiddag fortsetter hun på vitneforklaringen. 22. desember samme år skal hun ha blitt voldtatt. Hun beskriver perioden mellom de to voldsangrepene som en halvt års lang terrortid.