- Gisseltaker (41) var desperat etter å ha mistet jobben som ambulansesjåfør

Trengte penger - truet med bombe og tok gissel på Oslo-hotell. Godtok fire uker fengsling i dag.

GODTOK FENGSLING: Forsvarer Tor Kjærvik opplyste i Oslo tingrett i dag at klienten erkjenner straffskyld og godtok fire ukers varetektsfengsling. Aktor, politiadvokat Line Steen Presthus forventer at siktelsen raskt gjøres til en tiltale og at 41-åringen kan bli dømt om kort tid. Foto: Harald S. Klungtveit
GODTOK FENGSLING: Forsvarer Tor Kjærvik opplyste i Oslo tingrett i dag at klienten erkjenner straffskyld og godtok fire ukers varetektsfengsling. Aktor, politiadvokat Line Steen Presthus forventer at siktelsen raskt gjøres til en tiltale og at 41-åringen kan bli dømt om kort tid. Foto: Harald S. Klungtveit Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den 41 år gamle mannen fra Ungarn som mandag tok en renholder som gissel på et rom på hotell Royal Christiania i Oslo, har forklart politiet at han hadde et rent pengemotiv.

- Motivet var økonomisk. Han var sagt opp fra jobben som ambulansesjåfør i Ungarn, så skjer dette. Han er den første til å beklage etter å ha sett konsekvensene av det han gjorde, både med tanke på politioppbudet og hva utfallet kunne ha blitt, sier mannens forsvarer, advokat Tor Kjærvik.

41-åringen godtok i Oslo tingrett i ettermiddag varetektsfengsling i fire uker.

- Han er en mann i full anger som vet han vil få en dom og ønsker å gjøre opp for seg, sa Kjærvik i fengslingsmøtet, som pressen fikk tillatelse til å referere.

Forsvareren gir uttrykk for at 41-åringen ikke forsto omfanget av hva han hadde satt i gang før et stykke ut i politiaksjonen.

- Dette utviklet seg nok på en måte han ikke hadde sett for seg, sier Kjærvik til Dagbladet.

Tilsto I siktelsen framgår det at mannen klokka 10.12 på mandag leverte en lapp i resepsjonen på hotellet der det sto at han hadde tatt et gissel og plassert en bombe et annet sted i Oslo som han truet med å sprenge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer