Gisseltaker nekter straffeskyld

Haugesunderen som er tiltalt for å ha holdt 26 små barn og ti ansatte i Hjelmeland barnehage som gisler nekter all straffeskyld. - Jeg følte meg hjelpeløs og fortvilet, sier 39-åringen da saken startet mot ham i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen er også tiltalt for voldtekt, trusler og vold mot sin tidligere kone. Mannens forsvarer, høyesterettsadvokat Tor Erling Staff, forklarte for Ryfylke herredsrett at han har anbefalt sin klient å svare nei på alle skyldspørsmål. Årsaken er at Staff mener 39-åringen handlet ut ifra en akutt nødssituasjon, og dermed ikke var tilregnelig.

39-åringen fortalte om sin oppvekst og de første lykkelige årene sammen med sin kone. Han fortalte om sitt nære forhold til faren, som omkom i Alexander Kielland-ulykken. Han fortalte også om flere episoder i barndommen som hadde gitt ham mareritt senere i livet. Senere har ikke minst tapet av den vesle datteren som døde i krybbedød gått hardt inn på ham.

Det skal være skilsmissen som har fått mannen ut av fatning det siste året. Siden den lille familien på fire ble splittet i mai i fjor, har 39-åringens liv vært kaotisk. I fjor høst fikk mannen til slutt tilkjent omsorgsretten for sine to sønner, men ønsket bare delt omsorg.

Saken som startet i Ryfylke herredsrett i Stavanger mandag er egentlig to saker. I desember i fjor anmeldte hans eks-kone ham for voldtekt. I tillegg er han anmeldt for vold mot henne og for å ha framsatt trusler mot henne.

(NTB)