Foto: Aleksander Andersen
Foto: Aleksander AndersenVis mer

Gisseltaker pågrepet i Kongsberg

Holdt flere gisler i frisørsalong i to timer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i 30-åra ble pågrepet klokka 16.09, etter at han holdt flere gisler i en frisørsalong i Kongsberg sentrum. Ingen personer ble fysisk skadd i forbindelse med hendelsen, opplyser Søndre Buskerud politidistrikt.

Gisseltakeren, som ifølge politiet er svensk statsborger med afrikanske foreldre, beskrives som en kjenning, og vil bli framstilt for en lege. Ved pågripelsestidspunktet hadde han sluppet alle gislene ut av lokalet.

Tungt væpnet politi rykket ut da gisselsituasjonen ble meldt i 14-tida. En forhandler oppnådde kontakt med mannen, og politiet beskrev lenge situasjonen som uavklart, men ikke farlig for personer i nærheten.

Mannen ble pågrepet for 14 dager siden, og har vært inne hos helsevesenet til han slapp ut i dag og tok gislene, ifølge politistasjonsmester Glenn Rohdén, som ikke vil utdype med ytterligere detaljer.

Han har relasjoner med betjeningen i frisørsalongen, og brukte et stikkvåpen til å true med da han tok seg inn i 14-tida. Rohdén vil ikke kommentere om det dreier seg om en kniv, saks eller annet.

Påtalemyndigheten vil nå ta stilling til om mannen skal framstilles for varetektsfengsling.