Gisseltaker ringte for å beklage

Østerriske Ingo Bleckmann ble holdt fanget i Sahara i to måneder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Turistgisler satt fri

  Østerrikeren Ingo Bleckmann (60) fra Salzburg og 16 andre turister var på tur i Sahara-ørkenen, da de ble overmannet av 30 islamistiske fundamentalister.

  De ble holdt fanget i nesten to måneder. Et av gislene, en 45 år gammel tysk kvinne, døde av heteslag, før algeriske soldater rakk å befri dem i mai.

  Delte ut visittkort


  For kort tid siden fikk Beckmann en uventet telefon. Det var sjefen for gisseltakerne som lurte på hvordan hans tidligere gisler hadde det, og som ville beklage det han hadde gjort.

  De to mennene snakket sammen i over 20 minutter, og tonen skal ha vært hjertelig.

  - Han ble glad for å høre at alle de tidligere gislene har det bra. I løpet av tida (mens de var kidnappet) bygde vi en veldig god personlig relasjon. Så jeg ble veldig glad når han ringte for å høre hvordan vi har det og for å ønske oss alt det beste, sier Bleckmann, ifølge nyhetsbyrået Associated Press.

  Bleckmann sørget selv for at mannen som holdt ham fanget kunne nå ham i ettertid, ved å gi mannen visittkortet sitt.

  - Sårbare mennesker


  De fleste ofrene beskriver kidnapperne sine som «humane, religiøse menn, som aldri satte livene deres i fare». Mange har også uttrykt forståelse for handlingen.

  Motivet bak kidnappingene skal være at de islamske fundamentalistene ikke fikk makt i Algerie, på tross av at de vant det demokratiske valget i 1992 med stort flertall.

  Myndighetene i Algerie mener kidnapperne hører til en opposisjonsgruppe som har forbindelse med al-Qaida.

  Bleckmann skal ha møtt Algeries statstminister, og bedt ham om å spare kidnappernes liv.

  - Dette er sårbare mennesker, sier Bleckmann.

  Nå har han og sønnen, som var blant kidnappingsofrene, film om hendelsen. I håp om å få oppmerksomhet rundt kidnappernes kampsak.

ENDELIG FRI: Thomas Bleckmann (t.v) forlater flyet med sin kjæreste. Han og faren, Ingo Bleckmann, var blant de 17 europeerne som ble kidnappet og holdt fanget i Sahara-ørkenen i nesten to måneder. Nå har Ingo Bleckmann fått en uventet telefon.
KIDNAPPER? Algerisk politi mener Amari Saichi er en dem som står bak kidnappingen av 32 euopeiske turister i februar og mars i år. Opposisjonsgruppa han sies å tilhøre, blir satt i forbindelse med al-Qaida.