Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gisseltaker skutt

BERGEN (Dagbladet): Politiet stormet inn og skjøt den 30 år gamle gisseltakeren i beina. En 12 år gammel gutt som ble holdt i fangenskap i over en time, kom uskadd fra den dramatiske situasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Da mannen sa at han ville gjøre noe forferdelig med gutten, vurderte politiet det som helt nødvendig å gripe inn ved 21-tida. Styrkene våre rykket da inn, og skjøt gisseltakeren i beina, sier Trygve Hillestad, informasjonssjef ved Bergen politidistrikt.

Han vil ikke opplyse om hvor mange skudd som ble løsnet.

Gisseldramaet begynte en og en halv time tidligere, da den 30 år gamle mannen, som er av utenlandsk opprinnelse, knivstakk en kvinne i Lægdesvingen 12 på Landås i Bergen.

Tilfeldig

Deretter tok han en 12 år gammel gutt som gissel, og barrikaderte seg i underetasjen. Politiet gikk i går kveld ut fra at gutten var en tilfeldig forbipasserende.

- Jeg kjenner ikke til årsaken til at mannen tok gutten som gissel, sier Hillestad til Dagbladet.

Han vil heller ikke gå inn på om mannen stilte krav til politiet.

En nabo til den 30 år gamle mannen sier at hun kjente mannen som en rolig og omgjengelig mann.

Til aksjon

Det var klokka 19.20 at politiet fikk melding om knivstikkingen. Politiet rykket da ifølge vaktsjef Bernt Alnæs ut med væpnede styrker på jakt etter gjerningsmannen.

- Da politiet kom til stedet, hadde mannen allerede tatt 12-åringen som gissel. Vi hadde forhandlere på stedet, men da mannen sa at han ville gjøre noe forferdelig, måtte vi gå til aksjon, sier Hillestad.

Politiet sperret av et stort område på Landås i går kveld, og situasjonen var lenge svært dramatisk.

Guttens pårørende orket ikke snakke med Dagbladet da de fulgte 12-åringen til legevakta.

- Fysisk skal han være uskadd, men de mentale følgene en slik opplevelse får, kan jeg selvfølgelig ikke si noe om sier Hillestad.

Ved intensivavdelingen på Haukeland blir det opplyst at 30-åringens tilstand er stabil.

<B>SKJØT:</B> Ved 21-tida stormet politistyrker huset på Landås i Bergen.