GISSELDRAMA: Store politistyrker rykket ut da en mann tok flere gisler i en frisørsalong i Kongsberg sentrum. Ingen ble skadd i hendelsen. Foto: Aleksander Andersen / SCANPIX
GISSELDRAMA: Store politistyrker rykket ut da en mann tok flere gisler i en frisørsalong i Kongsberg sentrum. Ingen ble skadd i hendelsen. Foto: Aleksander Andersen / SCANPIXVis mer

Gisseltaker var nettopp utskrevet fra psykiatrien

Utskrevet få timer før han gikk inn i en frisørsalong og tok gisler

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

34-åringen som tok flere personer som gisler i en frisørsalong på Kongsberg fredag, var tidligere på dagen utskrevet fra psykiatrisk behandling.

Den pågrepne mannen er kjent av politiet fra tidligere, ifølge Søndre Buskerud politidistrikt. Han ble for to uker siden pågrepet og overlatt til helsevesenet etter vurdering av lege, melder TV 2.

- Han har vært under behandling i løpet av de siste 14 dagene, men hadde nå kommet ut i det åpne samfunn. Så fikk vi denne saken kort tid etter at han kom ut fra helsevesenet, sier stasjonssjef Glenn Rhoden ved Kongsberg politistasjon.

Stasjonssjefen vil ikke si noe om bakgrunnen for at mannen ble pågrepet for to uker siden.

Fylkeslegen i Buskerud, Ketil Kongelstad, opplyser til TV 2 at det vil bli åpnet tilsynssak, men understreker han ikke kjenner saken utover det som er kommet fram i mediene.

Væpnet aksjon Meldingen om gisselsituasjonen kom rett etter klokka 14 fredag ettermiddag. 34-åringen skal ha truet to av de ansatte i salongen, som ligger i byens gågate. Politiet rykket ut med bevæpning. Beredskapstroppen ble også utkalt, opplyser operasjonsleder Magne Lie i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

Rett før klokka 16 ble de to siste gislene sluppet ut av salongen, og rundt et kvarter senere ble mannen - som er svensk statsborger med afrikanske foreldre - pågrepet utenfor.

- Ingen har kommet fysisk til skade i aksjonen, men gisselsituasjonen ble underveis opplevd som uavklart. Politiet tilkalte store ressurser, og helsepersonell var til stede, forteller operasjonslederen.

Pågrepet uten dramatikk - Fra hvor jeg står ser jeg elleve politimenn, men det kan godt være flere. Alle er bevæpnet og har på seg skuddsikker vest. Det ser ut som om politiet har kontakt med gisseltakeren gjennom det store vinduet som er vendt ut mot gata, både med blikkontakt og i telefon, fortalte en øyenvitne til VG mens aksjonen pågikk.

Pågripelsen beskrives som udramatisk, og mannen ble sendt til lege for vurdering.

- Det er uklart om han var bevæpnet, men vi hadde opplysninger om at han hadde et stikkvåpen, forteller operasjonsleder Lie til NTB.

Personene som ble tatt som gisler, har fått tilbud om helsehjelp og vil etter hvert bli avhørt av politiet.

(NTB)