Gisseltakere truet med å begynne henrettelser

Moskva holdt pusten og ba om at de 700 gislene måtte få leve. Samtidig sa de tsjetsjenske opprørerne at de ville drepe gisler i løpet av kvelden hvis kravene deres ikke ble innfridd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ifølge en mekler skal gisseltakerne ha truet med å begynne drapene klokka 20.00 norsk tid. En drøy time senere var det imidlertid ikke kommet meldinger om drap inne fra teateret.

Ifølge andre meldinger skulle fristen utløpe lørdag morgen. Det er et mannlig gissel inne i teaterbygningen i Moskva som har sagt dette på telefon til datteren. Teaterets administrasjon offentliggjorde følgende sitat fra telefonsamtalen: -Fristen løper ut lørdag ved daggry. Da vil henrettelsene begynne. En talsmann for den russiske regjeringen, Alexander Matsjevskij, bekreftet truslene, men sa de var «overdramatisert og overdrevet».

Rolige og målbevisste

Gisseltakerene har til nå fremstått som svært rolige og målbevisste. Fredag kveld ytret de også ønske om å forhandle med en representant for president Vladimir Putin. Omtrent samtidig ble ytterligere fire gisler sluppet fri.

Putin sa tidligere fredag at han er åpen for kontakt med gisseltakerne og at det viktigste er å redde gislenes liv.

Russiske myndigheter tilbyr de tsjetsjenske gisseltakerne fritt leide mot at alle gislene løslates. Gisseltakerne krever imidlertid at Russland trekker alle styrker ut av Tsjetsjenia og stanser krigen der.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer