Gisseltakeren: - Jeg vil ha et bedre liv i Norge

Mann i 30-årene overga seg. Kvinne på jobb holdt fanget en time på Sagene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En kvinne ble noen minutter etter 23  tirsdag kveld tatt som gissel inne i en storkiosk i Arendalsgata 3 på Sagene i Oslo.

Store styrker bevæpnet politi rykket ut og forskanset seg rundt bygningen. Et kvarter over midnatt overga mannen seg, etter at kvinnen først var kommet ut av bygningen.

Aleine i kiosken

Gisseltakeren var en mann i 30-årene av utenlandsk opprinnelse. Kvinnen i 20-års alderen, som jobber i kiosken, var aleine i lokalet da hun  ble tatt som gissel, opplyser politiets innsatsleder Lasse Alver til Dagbladet.no.

- Mannen var bevæpnet med en kniv. Selve pågripelsen skjedde en drøy time etter at et vitne hadde meldt fra til politiet om hva som holdt på å skje inne i kiosken, opplyser  Alver.

Innsatslederen sier til NRK Dagsnytt at selve pågripelsen skjedde udramatisk selv om mannen virket ute av balanse og opptrådte truende.

- Jeg vil ha et bedre liv

Kvinnen er ikke fysisk skadd, opplyser politiet. Hun ble tatt hånd om på stedet av helsepersonell, og var i form til å bli med i politiavhør etterpå.

Gisseltakeren: - Jeg vil ha et bedre liv i Norge

Et vitne Dagbladet.no har snakket med sier at da mannen kom ut av kiosken sa han «Jeg vil ha et bedre liv i Norge. Jeg er norsk statsborger, men har ikke noe sted å bo. » Han snakket godt norsk.

Innsatsleder Lasse Alver bekrefter overfor Dagbladet.no at mannen ba om kontakt med sosialmynidghetene.

 STORAKSJON:  Politiet klar til å aksjonere mot gisseltakeren i storkiosken i Arendalsgata til høyre i bakgrunnen. Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN.
STORAKSJON: Politiet klar til å aksjonere mot gisseltakeren i storkiosken i Arendalsgata til høyre i bakgrunnen. Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN. Vis mer
UTE AV BALANSE: : Selve pågripelsen var udramatisk selv om gisseltakeren virket ute av balanse, sier politiets innsatsleder Lasse Alver.