- Gisseltakeren er en kjernekar

STAVANGER (Dagbladet): Per Ståle Lønning i TV2 feide inn i retten og dømte og frikjente som en skarpskodd jurist. Gisseltakeren var en kjernekar, systemet rundt ham var råttent, mente Lønning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lønning omfavnet gisseltakeren i Hjelmeland barnehage og boblet over av forståelse for hans desperate handling. Med patos malte TV-kjendisen et bilde av tiltalte som en kjær familiefar som aldri var en fare for andre enn seg sjøl. Han kjempet bare en rettferdig kamp for å få se sine barn.

Direkte på tv

I 11 timer holdt gisseltakeren barn og ansatte i sjakk i barnehagen 15. mai i vår.

Okkupanten overga seg først da han fikk luftet sin frustrasjon direkte i Lønnings «Sentrum». Da hadde advokat Tor Erling Staff også kommet til Hjelmeland og fikk snakket mannen til fornuft.

Lønning har fått mange skyllebøtter etter at han lot gisseltakeren snakke fritt i «Sentrum». I Ryfylke herredsrett angret han ikke.

- Jeg får gåsehud av å se at tiltalte sitter her aleine. Systemet, bestående av ordfører, rådmann og sosialsjef, de som nektet å hjelpe, skulle ha sittet sammen med gisseltakeren, tordnet Lønning.

Lønning fnyste av medieideologer som mente at direkteoverføringen i «Sentrum» satte uskyldige liv i fare.

- Ingen ville høre på denne mannen før han sto der med skytevåpen og bensinkanne og ødela livet sitt. Jeg kunne ha gjort som alle andre og slengt på røret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer