- Gisseltakeren kalt «Nordmannen» snakket engelsk til norske gisler

Mye tyder på at terroristen ikke er fra Norge, sier fransk journalist til Dagbladet.

HEVDET GISSELTAKER VAR NORSK: Dagbladets reporter i Paris har snakket med Le Point-journalisten Aziz Zemouni som skrev artikkelen som hevdet at én av gisseltakerne ble kalt «nordmannen». Foto: NTB Scanpix
HEVDET GISSELTAKER VAR NORSK: Dagbladets reporter i Paris har snakket med Le Point-journalisten Aziz Zemouni som skrev artikkelen som hevdet at én av gisseltakerne ble kalt «nordmannen». Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Utenriksminister Espen Barth Eide fikk på en pressekonferanse i går kveld spørsmål om utenriksdepartementet var kjent med at én av gisseltakerne ved Statoil-anlegget ble kalt «nordmannen».

Barth Eide svarte at de ikke hadde noen indikasjoner på dette. Flere norske medier har imidlertid sitert den franske avisa Le Points artikkel, der det hevdes av overlevende har sagt at en av gisseltakerne ble kalt «nordmannen».

- Snakket engelsk Dagbladets reporter i Paris har snakket med Le Point-journalisten Aziz Zemouni som skrev artikkelen. Ifølge ham er det mye som nå tyder på at den påståtte nordeuropeeren reelt er fra et annet land enn Norge.

- Personen hadde «ansvaret» for de norske gislene, men snakket til nordmennene på engelsk. Mye tyder derfor på at han ikke er norsk, sier Zemouni til Dagbladet.

Dette er i strid med opplysninger blant annet Aftenposten og TV 2 i dag har videreformidlet, om at gisseltakeren skal ha snakket til de norske gislene på et «ikke-engelsk språk».

PST viser til UD Politiets sikkerhetstjeneste kommenterer ryktene om en norsk terrorist slik:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer