Gisseltakeren overga seg

Bestefar tok barnebarn som gissel og truet med å sprenge Thon-hotellet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 55 år gamle engelstalende mannen forskanset seg på hotellrommet med sitt to år gamle barnebarn. Så ringte han lobbyen og truet med å sprenge hele hotellet hvis ikke kona kom.

På en pressekonferanse søndag ettermiddag kom det frem at mannen ikke hadde våpen eller sprengstoff på rommet. Han skal ha vært desperat på jakt etter en hjertespesialist for den toårige jenta. Medisinske eksperter skal ha undersøkt barnet samme dag og konkludert med at hun er i fin form.

Belgisk politi har ikke oppgitt noen nasjonalitet på mannen, men forteller at jentas mor er bosatt i polen. Bestefaren er jødisk, og politiet brukte en rabiner for å forhandle med mannen mens han var forskanset på hotellrommet.

Gisseldramaet har pågått siden lørdag ettermiddag på det Olav Thon-eide hotellet Hotell Tulip i Brüssel. Store politistyrker har siden lørdag ettermiddag sperret av området rundt hotellet.

Om lag 50 andre gjester ble evakuert, inkludert 2-3 nordmenn, skriver VG-nett.

Thon-gruppen i Norge har fulgt gisselaksjonen tett. Litt etter klokken 11.00 søndag skal mannen ha overgitt seg uten ytterligere dramatikk. Han skal fremdeles befinne seg inne på hotellet.

-Jeg har akkurat snakket med Brussel og de melder at saken er løst, sier administrerende direktør i Thon Hotel Gruppen Morten Thorvaldsen til VG.

TRUET: Bombeeksperter, brannvesenet og anti-terror politi beleiret hotellet mens bestefaren var forskanset på hotellrommet med barnebarnet på 2 år. Foto: Scanpix
TRUET: Bombeeksperter, brannvesenet og anti-terror politi beleiret hotellet mens bestefaren var forskanset på hotellrommet med barnebarnet på 2 år. Foto: Scanpix Vis mer
EIES AV THON: Hotellet som ligger sentralt i Brüssel eies av Olav Thon.