Gisseltakeren overga seg

Gisseldramaet i New Hampshire løste seg uten at noen ble skadet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«»(Dagbladet.no): Gisseldramaet i New Hampshire i USA er trolig over. Ifølge CNN er mannen (46) som holdt to gjenværende gisler i et valgkampkontor for Hillary Clinton pågrepet av politiet.

Dramaet startet da en bevæpnet mann tok seg inn på valgkampkontoret til Hillary Clinton i New Hampshire 18-tida norsk tid.

De to siste gislene ble løslatt rundt midnatt norsk tid. Rett etterpå kom mannen ifølge nyhetsbyrået AP selv ut av lokalet, la en bombelignende pakke på bakken og ble raskt omringet av SWAT-teamet på stedet.

«Bombe» var nødbluss

Mannen løslot tidlig tre gisler, mens to var igjen i valgkamplokalet. De to siste gislene skal være uskadde, og dermed endte gisseldramaet uten at noen ble skadd.

Gisseltakeren, en mann i 40-årene, er en kjenning av politiet. Han hevdet at han hadde koplet en bombe til kroppen. Politiet tror den hjemmelagde «bomben» egentlig er laget av nødbluss for bruk på veien, ifølge AP.

Ifølge CNN er mannen opprørt over at han ikke har fått hjelp for psykisk sykdom.

En talsmann for politiet har identifisert gisseltakeren som Leeland Eisenberg (46), en mann som er kjent for å være mentalt ustabil i hjembyen. Sist han gjorde seg bemerket, var i mars i år, da han holdt en «pressekonferanse» foran rådhuset i Rochester. Han klagde over politiets praksis med å putte brosjyrer inn i biler som sto ulåste på gata, for å advare bilførerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer