Gisseltakeren overga seg

Gisseldramaet i New Hampshire løste seg uten at noen ble skadet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«»(Dagbladet.no): Gisseldramaet i New Hampshire i USA er trolig over. Ifølge CNN er mannen (46) som holdt to gjenværende gisler i et valgkampkontor for Hillary Clinton pågrepet av politiet.

Dramaet startet da en bevæpnet mann tok seg inn på valgkampkontoret til Hillary Clinton i New Hampshire 18-tida norsk tid.

De to siste gislene ble løslatt rundt midnatt norsk tid. Rett etterpå kom mannen ifølge nyhetsbyrået AP selv ut av lokalet, la en bombelignende pakke på bakken og ble raskt omringet av SWAT-teamet på stedet.

«Bombe» var nødbluss

Mannen løslot tidlig tre gisler, mens to var igjen i valgkamplokalet. De to siste gislene skal være uskadde, og dermed endte gisseldramaet uten at noen ble skadd.

Gisseltakeren, en mann i 40-årene, er en kjenning av politiet. Han hevdet at han hadde koplet en bombe til kroppen. Politiet tror den hjemmelagde «bomben» egentlig er laget av nødbluss for bruk på veien, ifølge AP.

Ifølge CNN er mannen opprørt over at han ikke har fått hjelp for psykisk sykdom.

En talsmann for politiet har identifisert gisseltakeren som Leeland Eisenberg (46), en mann som er kjent for å være mentalt ustabil i hjembyen. Sist han gjorde seg bemerket, var i mars i år, da han holdt en «pressekonferanse» foran rådhuset i Rochester. Han klagde over politiets praksis med å putte brosjyrer inn i biler som sto ulåste på gata, for å advare bilførerne.

OVERGA SEG: Mannen (46) som holdt flere gisler på et kontor for valgkampmedarbeidere for Hillary Clinton, overga seg til poltiet etter å ha løslatt de siste av de fem gislene han tok. Foto: Brian Snyder/Reuters/Scanpix
OVERGA SEG: Mannen (46) som holdt flere gisler på et kontor for valgkampmedarbeidere for Hillary Clinton, overga seg til poltiet etter å ha løslatt de siste av de fem gislene han tok. Foto: Brian Snyder/Reuters/Scanpix Vis mer

Clinton roste de involverte

Hillary Clinton var i Washington D.C. da hun fikk beskjed om gisseldramaet, og avlyste en offentlig opptreden på grunn av situasjonen. Hun roste politiet og de andre involverte for hvordan gisseldramaet ble håndtert.

- Jeg kunne ikke vært mer stolt over personene som deltar i kampanjen min. Jeg vil takke dem, og si hvor takknemlig jeg er for at dette løste seg, sier Clinton ifølge BBC World.

Gisseltakeren overga seg
FØRT INN I POLITIET: Gisseltakeren ble arrestert etter å ha holdt gisler i over seks timer.