Gisseltakeren ventet TV2-omtale

Gisseltakeren i Hjelmeland ventet omtale i TV-programmet Sentrum, men tok gisler for være sikker på medieomtale, ifølge advokat Odd Forsell. TV 2 avviser at det var gjort noen avtale på forhånd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsell, som lenge har representert mannen i en konfliktfylt barnefordelingssak, sier at gisselaksjonen på Hjelmeland var en nøye overveid handling fra 39-åringen.

- Min klient har skrevet til TV 2 og sier han på forhånd var forespeilet av TV 2 at sakens hans kunne komme opp i Sentrum på i går. Men for å være sikker på å få oppmerksomhet, gikk han til dette drastiske skrittet. Min klient var først og fremst opptatt av å få medieoppmerksomhet om sin sak, sier Forsell.

Advokaten mener at utblåsingen på direkten i TV 2 kan ha hatt en positiv effekt slik at det kom til en forholdsvis hurtig avslutning på dramaet, men er likevel kritisk til at ekspertpanelet i studio bega seg inn på mekling med mannen.

Advokatkollega Tor Erling Staff mener derimot at den TV-sendte meklingen var ufarlig.

Journalist Knut Lindh i Sentrum-redaksjonen avviser at 39-åringen hadde fått noe løfte om å få saken sin på lufta.

- Vi hadde tvert om planlagt en annen sak i går, men snudde om på sendeskjemaet da gisselsituasjonen oppsto, sier Lindh til NTB.

(NTB)