Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gisseltakerne ga seg

Alle gislene frigitt i Aten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dramaet er over, og alle gislene er frigitt. Gisseltakerne har overgitt seg til politiet.

I går kveld sa gisseltakerne på den greske bussen at de ville sprenge bussen om ikke kravet på en million dollar og fritt leide ut av Hellas ble oppfylt innen sju i i dag morges.

Kaprernes trussel viste seg å være en bløff, ettersom de to 24-åringene kun var utstyrt med hver sin jaktrifle og ikke var i besittelse av sprengstoff.

 - Det fantes ikke sprengstoff, de påsto bare at de hadde det for å understreke at de kunne påføre skade, opplyser det greske politiets øverstkommanderende, George Angelakos til NTB.

Lot gislene gå gradvis

Gisseldramaet begynte grytidlig i går, da to bevæpnede menn kom ombord i bussen og begynte å skyte gjennom busstaket, før de tok kontroll over bussen og over de 26 menneskene som stort sett var på vei til jobb. Mennene kom på på et stoppested langs en vei som ble satt i stand under OL og som ble brukt under maraton-konkurransen.

De to albanske gisseltakerne, som politiet først trodde var russere, har bodd i Hellas de siste seks årene. De krevde å bli brakt til flyplassen i Aten og én million dollar i løsepenger.

 - De ønsket å reise til Albania, men sa for å lure oss at de ville til flyplassen, opplyser Angelakos til NTB.

Bussjåføren, en billettkontrollør og en passasjer klarte å unnslippe litt etter at dramaet begynte. Bussjåføren sa selv at han i siste øyeblikk klarte å rive en kvinne med seg ut i siste øyeblikk.

Seks timer ute i gisselaksjonen fikk syv gisler lov til å forlate bussen. Bildene viste en kvinne som skrekkslagen slipper ut av dødsfellen i bussen og kommer seg i skjul hos politiet.

På utsiden samlet pårørende seg. Redde foreldre håpet at deres kjære skal slippes ut av bussen, og fikk sent i går kveld ønsket oppfylt.

De siste seks gislene som var igjen til slutt, satt fanget i 18 timer.

Politi overalt

Forhandlerne har jobbet på stedet i hele kveld, og politiet  plasserte skarpskyttere på takene på bygningene rundt stedet der bussen sto. Også på bakkenivå var det utplassert store mengder væpnet politi. En varebil ble plassert i veien foran bussen, slik at kidnapperne ikke kom seg av gårde.

Den greske statsministeren Costas Caramanlis skulle egentlig ha deltatt på et EU-toppmøte i Brussel, men har utsatt reisen mens han ventet på utfallet av gisseldramaet.

MYE POLITI: Det antas å være flere hundre politifolk i området der bussen står.
SLAPP UT: Her slipper en kvinne ut av gisselbussen. Den vettskremte kvinnen løp i sikkerhet, mens 19 mennesker fortsatt er fanget.
VENTER: Pårørende til et av gislene har samlet seg ved politisperringene. De frykter det verste.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media