ALGERIE: Slik ser det ut på gassanlegget i Amenas i Algerie, der Statoil er en av operatørene. Flere utlendinger ble bortført i et angrep på anlegget onsdag, og situasjonen betegnes fortsatt som svært uklar. Foto: Kjetil Alsvik / STATOIL / NTB scanpix
ALGERIE: Slik ser det ut på gassanlegget i Amenas i Algerie, der Statoil er en av operatørene. Flere utlendinger ble bortført i et angrep på anlegget onsdag, og situasjonen betegnes fortsatt som svært uklar. Foto: Kjetil Alsvik / STATOIL / NTB scanpixVis mer

Gisseltakerne med streng beskjed til nordmennenes familier

Satte fram krav om at familiene til de norske gislene oppsøker sine respektive ambassader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En norsk familie skal ha blitt bedt om å formidle krav fra gisseltakerne ved Statoil-anlegget i Algerie.

Det skriver Agderposten torsdag ettermiddag. 

Én av de ni norske Statoil-arbeiderne som ble tatt som gissel ved gassanlegget i Amenas skal ha viderebrakt et krav fra gisseltakerne - hvor familiene ble fortalt at de må kontakte sine respektive ambassader for å kreve en uttrekning av de franske styrkene fra Mali.  

Familien var i kontakt med mannen, en 43-åring, onsdag kveld - og ifølge avisa følger de tett med på mediedekninga av den svært så uavklarte situasjonen i Amenas i Nord-Afrika.

• LES OGSÅ: Følg Dagbladets live-dekning her

Som Dagbladet tidligere i dag har skrevet er flere av de pårørende, som har samlet seg på et hotell i nærheten av flyplassen i Bergen, sterkt berørt av de dystre nyhetene fra Algerie.

- Vi tar vare på dem så godt vi kan. De er sterkt berørt av de nyhetene som kommer fra Algerie. Vi deler den informasjonen vi får med de pårørende så godt vi kan. De har mange spørsmål, og vi kan bare fortelle videre det som er bekreftet. Vi bistår med psykologer, prest og folk som kan personalomsorg, sier Ola Anders Skauby. 

Statsminister Jens Stoltenberg og utenriksminister Espen Barth Eide holder pressekonferanse om situasjonen i Algerie klokka 19 i kveld.

Pressemøtet vil finne sted i statsministerboligen, opplyser Statsministerens kontor i en pressemelding.