Gitte (23) på vei til sykehus i beltevogn

Jordmora satt fast i snøen i 12 timer. - Jeg er så stolt, sier barnefaren.

DRAMATISK: Gitte Wang Hansen (23) er nå i beltevogn på vei til sykehus. Hun og kjæresten Fredrik trodde de skulle snø inne, og at hun måtte føde hjemme. Foto: Foto: Nils Meilvang/BT
DRAMATISK: Gitte Wang Hansen (23) er nå i beltevogn på vei til sykehus. Hun og kjæresten Fredrik trodde de skulle snø inne, og at hun måtte føde hjemme. Foto: Foto: Nils Meilvang/BTVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tabea Zimmermann, den danske jordmora som ble sittende fast i snøen på Bornholm i over 12 timer, er omsider blitt gravd fri.

Det måtte flere snøfresere til for å grave den militære beltevogna Zimmermann befant seg i fri. Det er 3-4 meter snø i området.

På vei til sykehus Men nå er Zimmermann framme, og Gitte Wang Hansen (23), som bor i den lille kystbyen Tejn, på vei til Centralsygehuset i Rønne.

- Det har hele tida vært planen at vi skulle føde på sykehuset. Termin var 26. desember, og vi har fleipet med at vi skulle snø inne, sier Fredrik Koefoed (23), den vordende barnefaren, til BT.

Ved 03-tida i natt kom det fram en lege til paret, og en annen jordmor kom i formiddag fram til dem - på ski.

- Gitte har vært så utholdende, sier Koefoed.

- Vi har sett litt på TV og ventet på beltebilen så vi kunne komme oss til sykehuset. Det har helt sikkert vært en annerledes og spennende julaften, sier han.

Ikke sovet - Hadde det ikke kommet noen lege eller jordmor måtte vi ha klart oss med hjelp over telefonen. Jeg er så stolt av kjæresten min, skryter Koefoed overfor Ekstra Bladet.

Paret var sammen med Wang Hansens foreldre - som er nesten like spent som de blivende foreldrene.

- Vi har ikke sovet i det hele tatt, sier Wang Hansens mor til Ekstra Bladet.

Wang Hansen fikk veer ved 1930-tida i går, julaften. Men politiet fraråder å ferdes på de snødekte veiene på øya Bornholm, og den lille familien kom ingen steder.

Dagbladet følger fødselsdramaet utover dagen.

SATT FAST I SNØEN: Jordmor Tabea Zimmerman (t.v.), vognkommandør Orla Mogensen og fører Bjarne Kofoed. Foto: Nils Meilvang/BT
SATT FAST I SNØEN: Jordmor Tabea Zimmerman (t.v.), vognkommandør Orla Mogensen og fører Bjarne Kofoed. Foto: Nils Meilvang/BT Vis mer