Gitte (23) på vei til sykehus i beltevogn

Jordmora satt fast i snøen i 12 timer. - Jeg er så stolt, sier barnefaren.

DRAMATISK: Gitte Wang Hansen (23) er nå i beltevogn på vei til sykehus. Hun og kjæresten Fredrik trodde de skulle snø inne, og at hun måtte føde hjemme. Foto: Foto: Nils Meilvang/BT
DRAMATISK: Gitte Wang Hansen (23) er nå i beltevogn på vei til sykehus. Hun og kjæresten Fredrik trodde de skulle snø inne, og at hun måtte føde hjemme. Foto: Foto: Nils Meilvang/BT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tabea Zimmermann, den danske jordmora som ble sittende fast i snøen på Bornholm i over 12 timer, er omsider blitt gravd fri.

Det måtte flere snøfresere til for å grave den militære beltevogna Zimmermann befant seg i fri. Det er 3-4 meter snø i området.

På vei til sykehus Men nå er Zimmermann framme, og Gitte Wang Hansen (23), som bor i den lille kystbyen Tejn, på vei til Centralsygehuset i Rønne.

- Det har hele tida vært planen at vi skulle føde på sykehuset. Termin var 26. desember, og vi har fleipet med at vi skulle snø inne, sier Fredrik Koefoed (23), den vordende barnefaren, til BT.

Ved 03-tida i natt kom det fram en lege til paret, og en annen jordmor kom i formiddag fram til dem - på ski.

- Gitte har vært så utholdende, sier Koefoed.

- Vi har sett litt på TV og ventet på beltebilen så vi kunne komme oss til sykehuset. Det har helt sikkert vært en annerledes og spennende julaften, sier han.

Ikke sovet - Hadde det ikke kommet noen lege eller jordmor måtte vi ha klart oss med hjelp over telefonen. Jeg er så stolt av kjæresten min, skryter Koefoed overfor Ekstra Bladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer