- Giuliani favoritt til å bli utenriksminister

Tidligere New York-borgermester Rudy Giuliani får jobben som Donald Trumps utenriksminister dersom han vil ha den, ifølge AP. Samtidig melder CNN om stort uenighet i Trump-leiren.

FAVORITT: Tidligere borgermester i New York Rudy Giuliani er en viktig støttespiller for Donald Trump og har vært nevnt som aktuell for flere posisjoner i den nye regjeringen. Foto: Craig Ruttle/AP/NTB Scanpix
FAVORITT: Tidligere borgermester i New York Rudy Giuliani er en viktig støttespiller for Donald Trump og har vært nevnt som aktuell for flere posisjoner i den nye regjeringen. Foto: Craig Ruttle/AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kilden i Trump-organisasjon som uttaler seg til nyhetsbyrået AP, sier det ikke er reell konkurranse om jobben som utenriksminister – den er Giulianis om han vil ha den.

Giuliani avviste på et arrangement i Washington mandag kveld at han ville bli justisminister i Trump-regjeringen. Stillingen som utenriksminister kom også opp, men Giuliani var tilbakeholden når det gjaldt egne muligheter. Han sa John Bolton, tidligere FN-ambassadør, ville være et godt valg. På spørsmål om det var noen bedre svarte han: - Kanskje meg, jeg vet ikke.

Trumps dilemma

Tirsdag skal Trump møte sin kommende visepresident Mike Pence for å diskutere utnevnelsene til nøkkelposisjoner i den nye administrasjonen. Pence har fått ansvaret for å lede arbeidet med overgangen til ny regjering.

TV-kanalen CNN melder om harde diskusjoner i Trump-leiren, en kilde kaller det en «knivkamp».

- Uenigheten viser dilemmaet Trump står overfor, han må balansere mellom valgkampløfter om å forandre Washington og behovet for å bygge et nasjonalt sikkertsteam med politisk erfaring, heter det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer