Rudy Giuliani

Giuliani fratatt lisensen i New York

Donald Trumps personlige advokat mister retten til å jobbe som advokat i delstaten New York.

LISENS: Donald Trumps personlige advokat får ikke praktisere som advokat i New York lenger. Her er den tidligere borgermesteren avbildet med Trump under en tale i New Jersey. Bildet er tatt i august 2020. Foto: REUTERS/Sarah Silbiger / NTB
LISENS: Donald Trumps personlige advokat får ikke praktisere som advokat i New York lenger. Her er den tidligere borgermesteren avbildet med Trump under en tale i New Jersey. Bildet er tatt i august 2020. Foto: REUTERS/Sarah Silbiger / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En ankedomstol i New York har suspendert Rudy Giulianis lisens. Dermed får ikke 77-åringen praktisert i delstaten.

Giuliani kom med beviselig falske og villedende uttalelser om fjorårets presidentvalg som Donald Trums personlige advokat, fastslår domstolen, ifølge New York Times.

I kjennelsen kommer domstolen fram til at Giulianis oppførsel var en trussel for allmenne hensyn og berettiger at han fratas bevillingen.

Dette er et oppsiktsvekkende nederlag for den tidligere borgermesteren av New York, skriver CNBC. Ifølge kanalen mister han lisensen med umiddelbar effekt, bare en dag før hans 52-årsjubileum som advokat i New York.

SVETTEN RENNER: Trumps advokat Rudy Giuliani svettet så mye på pressekonferansen at det rant over på sosiale medier. Video: AP Vis mer

Ifølge CNBC er suspensjonen midlertidig, i påvente av utfallet av en formell disiplinærhøring.

Giulianis advokater, John Leventhal og Barry Kamins, sier at de er skuffet over beslutningen om å frata Giulianis lisens uten en høring.

- Dette er uten sidestykke, ettersom vi mener vår klient ikke utgjør en fare for allmennhetens interesse.

Advokatene mener han vil bli gjeninnsatt som et verdsatt medlem av yrket når er høring er gjennomført.

Giuliani ledet arbeid med å utfordre valgtapet mot Joe Biden i november i fjor juridisk, noe de ikke nådde fram med. De mente at det hadde foregått fusk, og at valgmaskiner hadde blitt fikset på.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer