Gjærer seg unna rusbrusavgiften

Smaken blir den samme, men avgiftene på rusbrus slankes ved å gjære drikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politikerne er bekymret for drikkevanene våre og har bestemt av rusbrusen skal bli mye dyrere fra 1. januar. Fra nyttår innføres det avgift på brennevinsbaserte flaskedrinker, altså rusbrus.

Isbryter fortsatt billig

Men Arcus vet råd. De går nå over til å fremstille Vikingfjord IceBreaker på en fermentert (gjæret) alkoholbase. Dermed slipper rusbrusen avgiften. Vikingfjord IceBreaker kommer til å få de samme avgiftene som øl og andre vin- og maltbaserte drikker mellom 3,75 og 4,75% vol.

- Vi gjør denne endringen fordi det i det norske markedet allerede i dag finnes flere konkurrerende produkter som er basert på malt- eller vinbase. Disse produktene vil når den nye avgiften trer i kraft få en urimelig prisfordel. Flere av våre største konkurrenter er kjente internasjonale merker, som alle leverer sine produkter på malt- eller vinbase i andre markeder. Vi forventer derfor at disse i løpet av kort tid vil lansere tilsvarende produkter i Norge, sier Terje Thurmann-Moe, kategorisjef hos Arcus AS i en pressemelding.

Smaken endres ikke

Den nye alkoholbasen som tas i bruk er ifølge Arcus fullstendig nøytral, og den nye drikken vil derfor ha samme smaken som dagens rusbrus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer