Gjærer seg unna rusbrusavgiften

Smaken blir den samme, men avgiftene på rusbrus slankes ved å gjære drikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politikerne er bekymret for drikkevanene våre og har bestemt av rusbrusen skal bli mye dyrere fra 1. januar. Fra nyttår innføres det avgift på brennevinsbaserte flaskedrinker, altså rusbrus.

Isbryter fortsatt billig

Men Arcus vet råd. De går nå over til å fremstille Vikingfjord IceBreaker på en fermentert (gjæret) alkoholbase. Dermed slipper rusbrusen avgiften. Vikingfjord IceBreaker kommer til å få de samme avgiftene som øl og andre vin- og maltbaserte drikker mellom 3,75 og 4,75% vol.

- Vi gjør denne endringen fordi det i det norske markedet allerede i dag finnes flere konkurrerende produkter som er basert på malt- eller vinbase. Disse produktene vil når den nye avgiften trer i kraft få en urimelig prisfordel. Flere av våre største konkurrenter er kjente internasjonale merker, som alle leverer sine produkter på malt- eller vinbase i andre markeder. Vi forventer derfor at disse i løpet av kort tid vil lansere tilsvarende produkter i Norge, sier Terje Thurmann-Moe, kategorisjef hos Arcus AS i en pressemelding.

Smaken endres ikke

Den nye alkoholbasen som tas i bruk er ifølge Arcus fullstendig nøytral, og den nye drikken vil derfor ha samme smaken som dagens rusbrus.

Den eneste forskjellen fra dagens Vikingfjord Icebreaker er at alkoholen kommer fra gjæring og ikke gjennom destillasjon. Også flasken og navnet blir det samme som i dag, bortsett fra at det ikke kalles vodka lenger.

<B>BLIR FORTSATT AVGIFTSLAV:</B> Det er en rusbrus av typen Icebreaker som slipper unna de nye avgiftene fra 1. januar.