Gjedrem lover ikke nye rentekutt

Sjefsøkonom tror ikke på nye rentkutt før desember.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Sentralbanksjef Svein Gjedrem mener det viktigste på rentemøtet i slutten av måneden er å komme med nye prognoser.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og en rekke andre politikere har påpekt forventninger om nytt rentekutt allerede på det neste rentemøtet i Norges Bank i slutten av oktober. Også en rekke analytikere venter at Gjedrem kutter renten da.

Men Gjedrem selv mener det viktigste på det møte blir å legge fram prognoser for renteutviklingen framover. Han varsler at nye prognoser vil peke nedover, men kan ikke varsle rentekutt.

- På det neste rentemøtet skal vi legge fram en ny prognose for den økonomiske utviklingen og også trekke opp perspektiver for renteutviklingen. Det er kanskje det viktigste. Så skal vi i tillegg selvsagt vurdere renten. Jeg kan ikke varsle nå hva som skal skje med den, men vi venter at rentenivået skal gå ned fram mot jul. Det tredje er at vi i tillegg til selve renten vil være aktive i pengemarkedet med de virkemidlene vi har, sier Gjedrem til Dagens Næringsliv.

Sjeføkonom Frank Jullum i Fokus Bank tror ikke at sentralbanksjefen vil kutte renten på det kommende rentemøtet. Han tror det neste kuttet vil komme på rentemøtet i desember, og at kuttet vil bli på 0,25 prosentpoeng.

(NTB)

MEST OPPTATT AV PROGNOSER:  Det viktigste på neste rentemøte blir å legge fram nye prognoser, mener Sentralbank-sjef Svein Gjedrem.
MEST OPPTATT AV PROGNOSER: Det viktigste på neste rentemøte blir å legge fram nye prognoser, mener Sentralbank-sjef Svein Gjedrem. Vis mer
Gjedrem lover ikke nye rentekutt