Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gjeldsbrev på 10 mill. funnet

Atle Hamres advokater mener to gjeldsbrev på til sammen 14,2 millioner kroner kan være med på å frikjenne travtreneren for utpressingssiktelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå anmelder de den styrtrike skipsrederen Thor Christensen for dokumentfalsk og for å ha avgitt falsk forklaring til politiet og til Hamres konkursbo.

Advokatene Morten Kjensli og Tor Kjærvik mener nå å kunne bevise påstandene sine. Blant bevisene er de to gjeldsbrevene sentrale. Gjeldsbrevet som skal bevise at Hamre har lånt skipsrederen 4,2 millioner kroner, ble funnet av Hamres bobestyrer. Nå har Hamre selv påvist et gjeldsbrev på hele 10 millioner kroner.

- Begge gjeldsbrev er overlevert politiet, sier Hamres advokat Morten Kjensli.

Frikjenner?

Kjensli mener gjeldsbrevene på til sammen 14,2 millioner kroner og det faktum at Christensen har unnlatt å fortelle om dem, kan være nok til å frikjenne Hamre.

- Vi mener de to gjeldsbrevene viser at min klient ikke har hatt vinnings hensikt med å presse Christensen. Når man har et rettskrav på 10 millioner overfor en person, er det lite trolig at man vil presse ham for penger i tillegg, mener Kjensli.

- Det kan bare være én grunn til at Christensen ikke har nevnt gjeldsforholdet i sine politiforklaringer. Han ville slippe å betale.

Hamres advokater sier til Dagbladet at de lenge har planlagt å anmelde skipsrederen.

Falsk forklaring?

- Vi mener Christensen har avgitt falske forklaringer om gjeldsforholdet mellom Hamre og ham. Han sier at han er blitt utpresset. Og i hele hans forklaring unnlater han å si noe om et gjeldsforhold. I tillegg strider hans tidligere forklaringer overfor bobestyreren med det han har sagt i ettertid, sier Morten Kjensli.

Med en samlet verdi på 14,2 millioner kroner, utgjør gjeldsbrevene over halvparten av summen Christensen hevder å ha blitt presset for. Dette kan slå ut flere veier:

Hvis det viser seg at skipsrederen har undertegnet gjeldsbrevene under press, har Christensens advokat Sverre A. Holm bevis for halve utpressingsbeløpet.

Hvis det derimot viser seg at Christensen har skrevet under av egen fri vilje, beviser Hamres forsvarere at skipsrederen står i gjeldsforhold til Hamre, og dermed har avgitt falsk forklaring for politiet og for Hamres bobestyrer.

Det hele startet torsdag for en uke siden. Travtrener Atle Hamre ble sammen med sin bror Frode Hamre siktet for utpressing eller medvirkning til utpressing av skipsreder Thor Christensen.

Den påfølgende tirsdagen foretok politiet en razzia i Hallvard Flatlands hytte i Nord-Uvdal. Siden ble det uklart om hytta formelt sett tilhørte den tidligere Casino-kongen. Flatland har ført den i sin selvangivelse. Det samme har Christensen. Men det er Atle Hamre som har disponert fritidsboligen de siste årene.

- Hytta er en ikke-sak, sier Morten Kjensli i dag.

- Og Flatland er helt uinteressant i denne saken.

- Kuriøs og useriøs

Skipsreder Christensen tar anmeldelsen med knusende ro.

- Min klient og jeg oppfatter anmeldelsen som kuriøs og useriøs, sier advokat Sverre A. Holm, i en kommentar til Dagbladet.

Han fnyser av motpartens siste trekk, og varsler samtidig at det er flere overraskelser i vente.

- Det kommer nok detaljer, kuriøse og interessante, som vil passe godt inn i bildet vi har sett så langt, sier Holm.