Gjeldsrådgiver underslo 99 126 kr fra skolens foreldreutvalg

Kassereren var i økonomisk krise.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann som jobber som gjeldsrådgiver i det offentlige ble mandag denne uka dømt til 45 dagers samfunnstraff for underslag av 99 126 kr fra foreldreutvalget ved en skole på Østlandet.

Mannen var kasserer i foreldreutvalget, og ble ifølge dommen konfrontert en rekke ganger over flere måneder av andre foreldre om at det manglet penger. Til slutt erkjente han forholdene overfor politiet.

Underslagene pågikk i omtrent et år, til og med sommeren 2013, både ved uttak fra en bankkonto og fra kontantbeholdningen. Mannen har forklart at det skyldes en økonomisk krise, og at han anså det som et lån da han forventet at den økonomiske situasjonen ville bedre seg.

I dommen heter det at mannen har misbrukt sitt tillitsverv. Han er tidligere utstraffet.

Retten mener det ikke foreligger noen konkrete formildende omstendigheter, men sier det til en viss grad må tas i betraktning at mannen faktisk var i en økonomisk krise. Han fikk ingen tilståelsesrabatt, da han hadde nektet overfor de andre utvalgsmedlemmene.

Mannen er også dømt til å betale tilbake pengene. Saken gikk som tilståelsessak, og han hadde derfor ingen oppnevnt forsvarer.

Han er ikke den første som er dømt for underslag av penger som stammer fra lodd- og kiosk-salg.

I 2013 ble en mann dømt for å ha underslått 97 000 kroner fra FAU ved en Oslo-skole.

I 2010 ble en kvinne dømt for å ha underslått ca 80 000 kroner fra foreldreutvalget på en skole på Karmøy.