Gjeldsslave etter nettspill

En mann fra Kristiansand-området tapte i løpet av noen måneder 250.000 kroner på nettspill. Med renter og inkassokrav er han nå gjeldsslave med 700.000 kroner i gjeld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Penger til spilling fikk han på nettet. Når han logget seg inn på nettspill i utlandet fikk han samtidig fram reklame for lån i norske banker.

- Det tok toppen halvannet minutt å få lån, sier den 27 år gamle mannen til Fædrelandsvennen. Han forteller at han i dag har solgt leilighet og bil og mistet sin samboer.

De fleste pengene tapte han på det australske nettstedet Centrebet. På dette nettstedet kan spillerne satse penger på flere forskjellige idretter, blant annet på norsk fotball.

27-åringen fikk opp reklame for forbrukslån i Den norske Bank da han skulle spille på nettstedet Centrebet.

- Det var bare å ta en telefon, og så hadde jeg pengene. Det var som å få penger fra himmelen, sier mannen.

Hans Olav Fekjær ved Blå Kors Senter i Oslo mener det er fullt mulig å begrense bruken av nettspill. Blant annet ved at kredittselskapene blir mer restriktive.

- I grunnlaget for å utstede kredittkort kan det ligge et forbud mot å bruke det til pengespill. Kredittselskapene kan også legge inn filter i sine systemer, slik at det ikke blir mulig å betale ut penger til nettspill, sier Fekjær.

(NTB)