Gjellestad sett i Sierra Leone

Den norske FN-observatøren Knut Gjellestad er sett i Sierra Leone for tre dager siden. - Dette gir oss et gryende håp om å få satt ham fri, sier pressetalsmann Tom Hjertholm i Forsvaret overkommando.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Knut Gjellestad var etter all sannsynlighet en av tre hvite gisler som ble observert i Sierra Leone av fraksjoner som er lojale mot regjeringen. Den norske FN-observatøren Knut Inge Carlsen, som er i Freetown, sier til NRK at FN har fått opplysninger om at gislene er flyttet fra byen Makeni og til et roligere område.

- Ingen har bekreftet at de har Gjellestad som gissel, men det er fraksjoner som er lojale mot regjeringen som har observert gislene for tre dager siden, sier Carlsen som ikke vet hvorfor gislene er flyttet.

- Det kan rett og slett ha vært så mye krigshandlinger i området at de ønsket å flytte gislene til et roligere sted, sier han.

- Disse observasjonene gir oss et gryende håp om en positiv løsning og langt bedre forutsetninger for å forhandle om en løsning, sier pressetalsmann Tom Hjertholm.

Den 57 år gamle orlogskapteinen Knut Gjellestad fra Bergen ble bortført samen med flere andre FN-medarbeidere 1. mai.

(NTB)