Gjelsten deler ut millioner av kroner i bonuser

Bjørn Rune Gjelsten deler rundhåndet ut millioner til sine nærmeste medarbeidere.

GENERØS: Nøkkelmedarbeidere hos Bjørn Rune Gjelsten fikk millioner i bonus. FOTO: Erik Hattrem /Dagbladet
GENERØS: Nøkkelmedarbeidere hos Bjørn Rune Gjelsten fikk millioner i bonus. FOTO: Erik Hattrem /DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Bjørn Rune Gjelsten tar godt vare på sine medarbeidere. Finansavisen kan i dag fortelle om spreke lønninger og bonuser etter at selskapene til Gjelsten har lagt bak seg flere gode år.

Asgeir Solheim, adm. direktør i eiendomsselskapet Fabritius Eiendom, fikk utbetalt 33 millioner kroner i form av lønn og bonuser for 2012. Året før var tallet 9,9 millioner.

En annen mann som nyter godt av Gjelstens gavmildhet er Henrik Schüssler. Han fikk et samlet honorar på 13,9 millioner, opp 2,7 millioner fra året før, og har dermed håvet inn 25 millioner kroner på to år.

Har skapt milliardverdier — Verdiskapningen i fjor var formidabel. Det var det største løftet jeg har gjort. Det er skapt milliardbeløp. Om det er 1 eller 2 milliarder vil jeg ikke bli arrestert på, uttalte Gjelsten til Finansavisen i mai.

For et år siden kunne Finansavisen fortelle at Gjelsten betalte ut mellom 50 og 100 millioner kroner i bonuser for 2011.

Det er ingen hemmelighet at Gjelsten har en stor lommebok. På Kapitals liste over Norges 400 rikeste er han på 35. plass med en formue på 4,08 milliarder kroner.

Les også: Investeringen Gjelsten garantert vil tape på