Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gjelsten har

Da Bjørn Rune Gjelstens solgte aksjeporteføljen sin i Aker RGI ble han 296 millioner kroner rikere. Siden da har han vært på shopping. Drivkraften har vært lokalpatriotisme, fotballentusiasme og troen på "hands on" buisness.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I følge beregninger Aftenposten har gjort ga aksjesalget Gjelsten et investeringspotensiale på rundt en milliard. Finansmannen er tilbakeholden med opplysninger om hva handlerunden har innbrakt.

Som sin forretningspartner Kjell Inge Røkke er han en uttalt tilhenger av såkalt "hands on" eller aktivt eierskap. Prinsippet medfører at oversikt over eiendelene er begrensningen for omfanget av dem. I praksis betyr det fotball, eiendom og dotcom for Gjelsten sin del.

Om de større aksjepostene han har kjøpt i Fabritius forteller han at investeringen er forankret i lokalpatriotisme. Fabritius har et eiendomsutviklingsprosjekt i Gjelstens hjemby Molde der de skal bygge et enormt konferansehotell.

Når det gjelder de 30 millionene han har satset på Wimbeldon er gevinsten avhengig av at det engelske fotballaget rykker opp til Premier League. Og Gjelsten er optimist såvell som entusiast.

Gjelsten foretrekker "hands on"

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!