ELITERYTTER: Geir Gulliksen red på Bjørn Rune Gjelstens lag som tok tredjeplass i verdensserien allerede første sesong. Foto: NTB/Scanpix.
ELITERYTTER: Geir Gulliksen red på Bjørn Rune Gjelstens lag som tok tredjeplass i verdensserien allerede første sesong. Foto: NTB/Scanpix.Vis mer

Gjelsten hoppet inn 11 millioner

Bjørn Rune Gjelstens satsing på sprangridning er en kostbar og suksessrik affære.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Bjørn Rune Gjelstens satsing på sprangridning ble en suksess allerede første sesong.

«Hvis vi kan komme topp 5-6 i år, så bør det være mulig å være topp tre i løpet av et par år», sa Bjørn Rune Gjelsten til Finansavisen i april. Han hadde nettopp bladd opp 20 millioner kroner for å stille det første skandinaviske laget i sprangridningens toppdivisjon, Global Champions Tour.

11 millioner

Sist helg klokket Gjelsten inn 2. plass i Doha, og rykket dermed opp fra 5. plass til 3. plass sammenlagt. Ifølge Finansavisen har det medført at pengepremien nesten doblet seg til 831.000 euro og brakte samlede premiepenger i år opp i 11 millioner kroner.

- Premiepengene deles mellom rytterne på laget, men Gjelsten får også sin del. Dermed er det ikke så langt unna å gå break-even i år, sier rytter Geir Gulliksen til Finansavisen.

For i tillegg til en andel av premiepengene har Gjelsten sponsorer på laget for minst 16 millioner kroner, og hadde følgelig allerede dekket inn det meste av startkontingenten på 20 millioner som dekker flyreiser og opphold for teamet i forbindelse med konkurransene.

Lagpremier på 240 millioner

- I år har det vært slik at premiepotten på 25 millioner euro har vært fordelt likt mellom den individuelle konkurransen og lagkonkurransen. Neste år reduseres premiepengene individuelt til 10 millioner euro, mens lagpremiene økes til 25 millioner euro, sier Gulliksen til Finansavisen.

Gulliksen var eneste norske rytter på laget som huset én brasilianer, én tysker og to svensker.

PS! Geir Gulliksens sønn, Johan Gulliksen, ble i helgen den yngste rytteren noen sinne til å vinne NM i sprangridning. 21-åringen blir først senior neste sesong, og innkasserte seieren på hesten Quiet Easy, eid av Bjørn Rune Gjelsten.

Andre økonominyheter:
Disse tallene bør skremme optimistiske investorer
Flere «dødsdømte» aksjer har reist seg fra graven