Bjørn Rune Gjelsten vil helst bygge boliger på Voldsløkka, men kan oppnå en god tomtepris fra kommunen. Foto: Brian Cliff Olguin.
Bjørn Rune Gjelsten vil helst bygge boliger på Voldsløkka, men kan oppnå en god tomtepris fra kommunen. Foto: Brian Cliff Olguin.Vis mer

Gjelsten kan få flere hundre millioner for skoletomt

Det ligger an til en ny prisrekord for skoletomter i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Onsdag denne uken var flere representanter fra ulike etater i Oslo kommune på TV for å vise frem planene for en ny og flott ungdomsskole på Voldsløkka ved Tåsen. Det eneste problemet er at kommunen har lagt planer på annen manns grunn.

Gjelsten betalte 230 millioner

Finansavisen kan fortelle at Bjørn Rune Gjelstens Profier kjøpte den 13 mål store kremtomten i 2012 for 230 millioner kroner. De siste fem årene har prisene skutt i været, og nå må kommunen regne med å betale langt over det dobbelte for tomten.

Prisrekorden for en skoletomt i Oslo er 354 millioner kroner som kommunen måtte betale for en tomt på Frysja som ble kjøpt tidligere i år.

Verdt 600 millioner

- Jeg ville betalt 600 millioner kroner for den tomten i morgen, sier Selvaag-sjef Baard Schumann til Finansavisen. Boligutvikleren vet hva han snakker om, og trenger ikke betenkningstid for å anslå verdien på Gjelstens tomt på Voldsløkka.

Profier-sjef Lasse Lundhaug har følgende kommentar til Schumanns prisforslag.

- Jeg er ikke uenig i det. Det er en fantastisk boligtomt og prisen ligger minst der. Det har vært litt til og fra med kommunen, men vi har forståelse for at det er utfordrende å vite hvor man skal legge skoler. Vi har hatt samtaler med Eiendoms- og byfornyelsesetaten, men vil selvfølgelig ha det tomten er verdt som boligtomt, sier Lundhaug til Finansavisen.

Mister en eventuell gevinst

Selv om de skulle oppnå en god pris på tomten, så vil selskapet miste en eventuell gevinst på å bygge boliger i et område i Oslo hvor prisene nærmer seg 100.000 kroner kvadratmeteren.

Det er Eiendoms- og byfornyelsesetaten som kjøper tomter for kommunens behov. Finansavisen kan fortelle at de avventer behandlingen i bystyret før eventuelt reelle forhandlinger med Profier. Etatsdirektør Eskil Bråten mener utfallet her vil påvirke prisen.

Andre økonominyheter:
Om dette slår til er det som å plukke penger på gaten
Kundene står i kø for å sikre seg Koenigsegg