Gjelsten planlegger luksuslandsby

Investor Bjørn Rune Gjelsten vil gjøre Hafjell til et rikmannsparadis med kommunens velsignelse. Sammen med Statskog ønsker han å utvikle et nytt byggefelt med kjempehytter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gulrota til kommunepolitikerne: Han går selv med planer om å bosette seg i kommunen.

Det nye luksusprosjektet er bare så vidt i startgropa, men Gjelsten har personlig overfor kommunens administrative ledelse gitt signaler om at han kan bli den første rikingen som bosetter seg permanent i Øyer.

Lysløype

I et notat sendt til rådmannen åpner Gjelstens samarbeidspartner i prosjektet, Statskog-selskapet Terra Eiendomsutvikling, for at også andre med sterk egenkapital skal kunne flytte permanent til Øyer. Skulle ikke visjonene om økte skatteinntekter være nok, blir kommunepolitikerne forespeilet opprustning av lysløype og skistadion. Kommunen skal også få bruksrett til et eventuelt «klubbhus» i rikmannslandsbyen.

- Det er ingen hemmelighet at Gjelsten tilbringer mye tid på hytta, og at det på mange måter er hans hjem. Skjønt, det blir feil å kalle disse boligene for hytter, fritidsboliger er et mer dekkende ord, sier styreformann Sten-Arthur Sælør i Terra Eiendomsutvikling, som bekrefter at Gjelsten har tanker om å melde flytting til kommunen.

300 kvm.

I premissene som legges for prosjektet, poengteres det at kommunepolitikerne må godta hytter på over 300 kvadratmeter med høy standard og alle fasiliteter.

Bjørn Rune Gjelsten er for tida på utenlandsreise og kan derfor ikke kommentere prosjektet.