Gjelsten skadd i ulykke

Bjørn Rune Gjelsten skadd i scooter-ulykke på Svalbard.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Finansmannen og offshoreracing-mesteren Bjørn Rune Gjelsten (48) ble skadd i en snøscooterulykke på Svalbard på lørdag, melder Romsdals Budstikke.

Ble kastet av

Ulykken skjedde i Grønnfjorden nær Barentsburg på Spitsbergen. Gjelsten skal ha kjørt på en ujevnhet på isen og blitt kastet av scooteren.

- Jeg kan bekrefte at vi fikk melding om en ulykke lørdag ved 13-tida og hentet en skadd mann med helikopter fra Grønnfjorden, sier sysselmannsførstebetjent Roar Mordal Hilde til Dagbladet.no.

Det tar omlag 15 minutter å fly til ulykkesstedet fra Longyearbyen.

Reiser alene

Ifølge Dagbladet.no kilder overnattet Bjørn Rune Gjelsten på Kapp Linné natten mellom fredag og lørdag. Kapp Linné ligger omlag åtte mil fra Longyearbyen og det tar rundt tre timer på snøscooter fra overnattingsstedet til Longyearbyen.

Gjelsten, som ikke reiste med et reiseselskap, var i følge med en privatperson. De forlot Kapp Linné ved 11-tiden lørdag formiddag. Ulykken skjedde ved 13-tiden, trolig på veien tilbake til Longyearbyen.

SKADD:  Bjørn Rune Gjelsten. Foto: SCANPIX
SKADD: Bjørn Rune Gjelsten. Foto: SCANPIX Vis mer

- Skadeomfanget er jeg ikke kjent med, men i loggen står det at den skadde var forslått og ble sendt videre til Longyearbyen sykehus, sier Mordal Hilde.

Gjelsten ble ikke alvorlig skadd. Han ble utskrevet fra sykehus mandag, to dager etter at han ble innlagt.