GULLÅR: Bjørn Rune Gjelsten gikk ut av fjoråret med et overskudd på 544 millioner kroner. Foto: Finansavisen
GULLÅR: Bjørn Rune Gjelsten gikk ut av fjoråret med et overskudd på 544 millioner kroner. Foto: FinansavisenVis mer

Bjørn Rune Gjelsten:

Gjelsten tok ut 310 mill. etter nytt gullår

Bjørn Rune Gjelsten hentet ut 310 millioner kroner i utbytte etter et nytt kjempeår.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen:) Salg av Ulven-prosjektet til Obos og realisering av Kid-aksjer i fjor høst bidro til at Bjørn Rune Gjelsten tjente nesten like mye i fjor som i rekordåret 2015, skriver Finansavisen.

Men bare nesten, for i 2015 bidro børsnoteringen av Kid til en stor gevinst samtidig som boligbyggeren Profier realiserte ekstraordinært mange prosjekter.

Gjelsten gikk ut av fjoråret med et overskudd på 544 millioner kroner – 43 millioner svakere enn året før, men likevel dobbelt så bra som de fire foregående årene, som også har vært gnistrende for romsdalingen.

Over 8 mrd. i eiendom

Gjelsten fortsatte ifølge avisen i fjor å cashe inn på avfallshåndteringsselskapet Noah og boligbyggeren Profier. Samtidig bidro kjøpet av Anton Sport til at Sport 1 kunne levere et overskudd på 45 millioner kroner. Det ekstraordinære i fjor kom i Fabritius, der salget av Ulven-prosjektet til Obos bidro vesentlig til et overskudd på 158 millioner.

– Nå handler mye om å bygge opp Gjelstens pensjonsinvestering gjennom kjøp av en stor portefølje med kombinasjonsbygg, lager og logistikkeiendommer i Stor-Oslo, sier adm. direktør Henrik Schüssler, ifølge Finansavisen.

– Inkludert kontraktene vi har skrevet, har vi nå 200 millioner i årlige leieinntekter. Vi ønsker å bli større, men markedet er preget av høye priser og lav yield, sier Schüssler.

Gjelsten har ifølge avisen nettopp gått inn med 200 friske millioner i Fabritius. Pengene er øremerket eiendomskjøp.

– Målet er å nå 500 millioner i leieinntekter. Med cash, låneramme og emisjon skal det gi rom for store løft, og jeg vil tilføre mer hvis det blir behov, forsikrer Gjelsten.

I dag har Fabritius en eiendomsportefølje verdt 3,5 milliarder kroner, men for å nå målet om 500 millioner må Gjelsten øke porteføljen til godt over 8 milliarder.

Andre økonominyheter:
Starter dekning - anbefaler «kjøp»
- Boligsalget holder seg høyt