Gjelstens søster vil på børs

TRIESTE (Dagbladet): Berit Gjelsten Haugen (37) er på veg ut i verden med et elektronisk stetoskop som revolusjonerer lytteapparatene som legene har brukt de siste 180 åra. - Vi har fått en unik mulighet til å tjene penger på noe som har mening for menneskeheten, sier hun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er stolt av det Kjell Inge og Bjørn Rune har fått til gjennom hardt arbeid. Det har også vært inspirerende for meg, sier Gjelsten Haugen. Bjørn Rune Gjelstens søster er administrerende direktør i Meditron. Hun er utdannet sykepleier og siviløkonom, og har nylig inngått en banebrytende avtale med det amerikanske konsernet WelchAllyn for distribusjon av stetoskopet over hele verden.

Meditron er priset til 350 millioner kroner i det unoterte markedet. Administrerende direktør Berit Gjelsten Haugen har selv aksjer til en verdi av drøye åtte millioner kroner.

Stetoskopet gir et større og mer nyansert lydbilde enn det gamle utstyret. Det kan koples til en PC for å analysere, tolke og lagre lydene.

- Det er basert på en ny oppfinnelse av sunnmøringen Birger Orten. Den gir muligheter for å fange opp lyder på mennesker og dyr på en klarere og mer presis måte, sier Berit Gjelsten Haugen. Teknologien kan brukes til langt mer enn stetoskoper for leger:

- Vi er et teknologiselskap og skal ha mer enn et bein å stå på i framtida, sier Gjelsten Haugen, som i helga fulgte Røkke og Gjelstens offshoreløp i den italienske kystbyen Trieste.

SATSER STORT: Berit Gjelsten Haugen satser på å erobre legeverdenen med et nytt elektronisk stetoskop.