<strong>HOLMES NÅ:</strong> Bildet viser den drapstiltalte James Holmes under en høring 4. juni. Foto: AP Photo / The Denver Post, Andy Cross
HOLMES NÅ: Bildet viser den drapstiltalte James Holmes under en høring 4. juni. Foto: AP Photo / The Denver Post, Andy Cross Vis mer

Gjemmer lenkene til «Batman-massemorder» for å ikke påvirke juryen

Får ham til å se skyldig ut, ifølge forsvarerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fredag 20. juli 2012 gikk James Holmes (25) amok med skytevåpen under premieren av «Batman»-filmen «The Dark Knight Rises» i byen Aurora i USAs delstat Colorado.

12 personer ble drept, og 70 skadet i skytingen.

Saken til Holmes skal for retten i februar neste år, og er ventet å ta fire måneder, skriver AP.

Lenkes til gulvet Dommeren i saken, Carlos A. Samour Jr, har bestemt at Holmes skal lenkes til gulvet under rettsaken. Forbrytelsen han står tiltalt for tatt i betraktning, så anses han som for farlig til å ikke være i lenke i rettsalen.

Det fikk forsvarerne til å protestere. De hevdet at lenker vil få ham til å se skyldig ut, overfor juryen.

Dermed blir det inngått et kompromiss. Holmes skal være lenket fast til gulvet, men under klærne. Dermed skal man ikke kunne se at han er lenket fast, og vaieren som går til gulvet kan til forveksling se ut som en av strømkablene under forsvarernes bord.

Hevder seg uskyldig Det er ingen tvil om at Holmes var den som avfyrte skuddene som drepte et dusin mennesker, og han står tiltalt for drap og drapsforsøk.

Aktoratet er forventet å be om dødsstraff. Holmes på sin side sier seg ikke skyldig, ettersom han hevder å ha vært utilregnelig i gjerningsøyeblikket.

Jokeren Da Holmes ble arrestert fortalte han politiet at han var «Jokeren», en fiktiv karakter i Batman-universet. Han hadde farget håret oransje da han stormet inn i kinoen og åpnet ild mot kinogjengerne. En del skal først ha trodd at det var en del av premiereshowet.

Politiet fortalte i etterkant av pågripelsen at de hadde funnet en Batman-maske inne i Holmes leilighet.

Ble advart om Holmes En psykiater som behandlet Holmes advarte seks uker tidligere om oppførselen hans.

Psykiateren Lynne Fenton på University of Colorado Denver varslet i begynnelsen av juni ansvarlige på universitetet fordi hun var bekymret for den drapssiktedes oppførsel, ifølge lokale medier.

Men gruppen av ansvarlige ble aldri samlet for å diskutere Holmes' atferd fordi han da var i ferd med å avslutte studiene.

Hva som fikk Fenton til å reagere er ikke kjent.

<strong>I 2012:</strong> Dette bildet viser Holmes 23. juli i fjor. Foto: AFP PHOTO/FILES/POOL/RJ SANGOSTI
I 2012: Dette bildet viser Holmes 23. juli i fjor. Foto: AFP PHOTO/FILES/POOL/RJ SANGOSTI Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer