Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gjemmer seg for dødsmyggen

- Ekkelt, sier oslomannen Oddvar Handeland på ferie i New York. I går kveld holdt han og familien seg inne mens myndighetene sprøytet insektmiddel over Manhattan for å bli kvitt mygg infisert med et dødelig virus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Myggen er bærer av det aggressive encephalitviruset, som i fjor sommer tok livet av sju personer og gjorde 60 personer syke i storbyen New York.

Myndighetene trodde de hadde klart å ta knekken på viruset, men for noen få dager siden ble det igjen påvist smitte. Denne gangen på noen av fuglene i turistmagneten Central Park.

I frykt for at viruset igjen skal ta liv, besluttet myndighetene mandag kveld å tømme Central Park for turister og mosjonerende newyorkere, slik at de kunne sprøyte insektmiddel over parken.

Ekkelt

I går kveld og i natt fortsatte myndighetene sprøytingen over store deler av Manhattan fra East River til Hudson.

- Det er ekkelt, men vi prøver å ikke tenke så mye på det. Vi gikk turer i Central Park i helga, men visste ikke da at vi det fantes infisert mygg i parken. Nå er vi imidlertid mer engstelig for sprøytemidlene enn myggene.

Høy feber

Vi kommer definitiv til å holde oss inne i natt med vinduer og dører godt lukket, sa Oddvar Handeland til Dagbladet på telefon fra New York i går kveld norsk tid.

Han bor ti minutter fra den populære boltreplassen sammen med kona Therese (34) og søsteren Sissel (41).

Symptomer hos dem som er smittet, er hodepine og kløe. For spedbarn og eldre mennesker, kan viruset gi høy feber, krampe og i verste fall ende med døden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media