- Gjemmer seg rundt Tikrit

Irakisk politi mener de er på sporet av Saddam Hussein.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet mener at Iraks tidligere diktator Saddam Hussein har avslørt seg selv og at han har beveget seg i området rundt hjembyen Tikrit. Man antar at han ikke har vært inne i selve byen, hvor han lett vil bli gjenkjent.

Politisjefen i Salah ad-Din, hvor Tikrit inngår, vil ikke fortelle hvordan han vet at Saddam befinner seg i hans distrikt.

I går gikk politiet fra dør til dør i Tikrit, i jakt på våpen og opprørere.

- Saddam har kledd seg ut som en fullstendig annen person. Hon dro gjennom disse områdene svært raskt, rundt Tikrit, ikke inne, sier politisjef Hamed Muzhir ifølge Ananova

Jakten på Saddam Hussein ledes av amerikanske spesialstyrker, de holder foreløpig kortene tett til brystet. USA vil gi 16 millioner dollar i dusør for opplysninger som fører til diktatorens pågripelse. Han ble sist sett 9. april da de amerikanske styrkene inntok Baghdad.

Mens jakten fortsetter blir stadig flere Saddam-tilhengere pågrepet.

- Vi fortsetter å tømme sumpen. Etterhvert kommer øynene, nesa og halen til syne, til slutt vil hele alligatoren være der, sier militærtalsmannen Steven Russel i Tikrit.

PÅ FLUKT: Irakisk politi mener Saddam Hussein gjemmer seg rundt hjembyen Tikrit.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer