Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gjemte 2,5 millioner om bord tog. Så kom tollhunden Cash

Tollernes beste venn.

MED SNUTE FOR PENGER: Tollhunden Cash snuste seg til et pengebeslag på 286 000 euro - over 2,5 millioner kroner - i forrige uke. Et reint lykketreff, ifølge medier. Foto: Toll- og avgiftsdirektoratet i Luxembourg
MED SNUTE FOR PENGER: Tollhunden Cash snuste seg til et pengebeslag på 286 000 euro - over 2,5 millioner kroner - i forrige uke. Et reint lykketreff, ifølge medier. Foto: Toll- og avgiftsdirektoratet i Luxembourg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hunder er menneskets beste venn, heter det. Hunden Cash er i alle fall Luxembourg-tollernes beste venn.

Nå får Cash også velfortjent honnør etter å ha bistått tollvesenet i Luxembourg med et kjempefunn, melder BBC. Av penger, passende nok.

For i forrige uke avdekket hunden i alt 286 000 euro som ble forsøkt gjemt om bord et tog, heter det i en pressemelding fra tollmyndighetene, ifølge BBC.

Det var ifølge den engelskspråklige avisa Luxemburger Wort et reint lykketreff. Cash var egentlig en del av en større narkotikaoperasjon planlagt av tollvesenet, og togkontrollen inngikk ikke i disse planene, ifølge avisa.

Først skal Cash ha ledet tollerne til en mann med 50 000 euro på seg. Deretter pekte hunden ut en koffert om bord toget med ytterligere 236 000 euro. Til sammen er over 2,5 millioner norske kroner.

Pengene ble konfiskert og to personer ble arrestert. I Luxembourg er det nemlig å ulovlig å frakte mer enn 10 000 euro i kontanter inn og ut av den lille staten uten å deklarere det i tollen.

Hvorvidt de to personene - og beslagene - har noe med hverandre å gjøre, er uvisst. Det er heller ikke kjent hvor mennene kom fra eller var på vei.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media