Gjemte bombe i kakeboks

Mann (44) prøvde å smugle inn sprengstoff på buss til Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Da tysk politi gjennomførte en rutinekontroll ved ferjeleiet i Rostock lørdag, fant de en kilo sprengstoff ombord på en buss som gikk fra Sarajevo til Stockholm, skriver svenske Aftonbladet. En 44 år gammel mann ble anholdt av politiet for mistanke om smuglingen av spengstoffet.

Sjåføren fant kakeboksen

Et vitne ombord i bussen fortalte at sjåføren hadde funnet en pose som ingen kjente igjen. I posen lå en kakeboks som etterpå viste seg å inneholde sprengstoff, skriver Aftonbladet.

Opplysninger fra passasjerene går ut på at det dreide seg om en bombe som var klar til å brukes.

Poltiet pågrep en 44 år gammel mann som befant seg på bussen. Et vitne forteller at mannen virket nerøs og rastløs under turen til Tyskland.

Misfornøyde passasjerer

Søndag fikk passasjerene fortsette turen hjem til Stockholm, men noen mente de ikke ble behandlet godt nok av politiet.

- Vi var så urolige da vi dro hjem. Hva kunne hendt om ikke sjåføren fant bomben? Politiet behandlet oss alle som terrorister, sier en kvinne fra bussen til Aftonbladet.

Sofia Karlberg, ved utenriksdepartementets pressetjeneste, forteller at de ikke har noen passasjerliste. Av den grunn vet de ikke det korrekte antallet mennesker som befant seg ombord i bussen.

Den 44 år gamle mannen som ble pågrepet satt søndag i avhør. Han nekter straffeskyld. Den videre etterforskningen vil hovedsakelig foregå i Tyskland, men politiet i Sverige vil holdes informert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer