Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gjemte kona i oljetønne i 23 år

Australske Frederick Boyle (58) fortalte familien at den inneholdt giftig teppelim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nå er 58-åringen fra Melbourne i Australia dømt for å ha drept kona Edwina Boyle (30 da hun ble drept) for så ha gjemt henne i en oljetønne i garasjen i 23 år, melder nyhetsbyrået Reuters.

Drapet skal ha skjedd i oktober 1983.

Drapet kom for en dag da Boyles svigersønn Michael Hegarty gjorde en opprydning på eiendommen i 2006. Han åpnet tønna og fant klesrester. To uker senere fant han menneskerester i en søppeldunk i garasjen.

- Stakk av med annen mann

Boyle, som av yrke er teppelegger, mente han var uskyldig og at han gjemte liket av kona etter at han fant henne død i senga. Han fortalte sine to barn at moren deres hadde stukket av gårde med en lastebilsjåføren «Ray».

Men etter 23 år sprakk altså hemmeligheten. Aktor i rettssaken mener å bevise at Edwina ble skutt i hodet. Han vil få sin dom senere i måneden, men er allerede blitt funnet skyldig i drapet.

Ifølge Melbourne-avisa Herald Sun startet det makabre drapet som en familiespøk.

Frederick Boyle har nemlig fortalt sin familie at de aldri måtte bevege seg i nærheten av oljetønna fordi den var full av giftig teppelim og det kunne ikke dumpes som vanlig avfall.

LURT I 23 ÅR: Døtrene Sharon (høyre) og Careesa på vei ut av rettssaken mot faren Frederick. Nå er han dømt for å ha drept og gjemt kona Edwina. Foto: JOE CASTRO/EPA
LURT I 23 ÅR: Døtrene Sharon (høyre) og Careesa på vei ut av rettssaken mot faren Frederick. Nå er han dømt for å ha drept og gjemt kona Edwina. Foto: JOE CASTRO/EPA Vis mer

Idet åra gikk flyttet Frederick Boyle flere steder innad i Melbourne-området, men det mistenkelige var at tønna alltid flyttet med dem.

Ifølge den australske avisa så sier politiet at tønna kunne ses i bakgrunnen på familiebilder på samlinger. Gjester skal også ha hvilt drinkene sine på tønna - intetanende om liket som lå inne i den.

Fant hodeskalle

Svigersønnen som avslørte likfunnet oppdaget tønna for første gang i 1990. Han fortalte i retten at han lenge mistenkte at Edwina lå i tønna og han hadde ved et tidspunkt tøyset med denne teorien overfor sin bror Brett.

- Frederick har sikkert kona si i den tønna, skal han ha sagt, ifølge avisa.

Under opprydningen i hagen bestemte seg for å åpne tønna. Han fant flere rester av klær en pose, men slo teorien fra seg.

Men et par uker til en måned senere bestemte han seg for å ta en nærmere titt ned i posen.

Da ble spøken fort alvor. Nederst i posen fant han flere likdeler - blant annet en hodeskalle med et kulehull i.

Ektemannen Boyle mener han ikke drepte kona, men innrømmet i retten at lastebilsjåførhistorien var oppdiktet og innrømmet å ha gjemt kona i tønna, men for å skjule en annen mann forbrytelse.

- Perioden jeg har sittet i fengsel etter at jeg ble arrestert er den lengste jeg har vært borte fra kona mi disse siste rare 20 åra, sa han i retten.

FAMILIEBILDE: Bildet er tatt i 1979, samme år som Frederick Boyle og Edwina giftet seg. Her sammen med døtrene Careesa and Sharon Boyle.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media