Gjemte mus hos pizzarivaler

Philidelphia rammet av «mat-terrorisme» i pizzabransjen

 MAT-TERROR:  Disse musene ble dumpet i en pizzasjappe i Philadelphia av en rivaliserende pizzabaker. Foto: (AP Photo/Upper Darby Township Police Department)
MAT-TERROR: Disse musene ble dumpet i en pizzasjappe i Philadelphia av en rivaliserende pizzabaker. Foto: (AP Photo/Upper Darby Township Police Department)Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noen resturanteiere går lengre enn andre for å utkonkurrere rivalene. Men få kan måle seg med Nickolas Galiatsatos, en 47-årig pizzaresturanteier fra Philadelphia. Han skal ha følt at rivalene konspirerte mot hans nyåpnede pizzasjappe, og tok heller uvanlige midler i bruk for å sabotere naboresturantene.

Ifølge politiet i Philadelphia gjemte han nemlig flere mus i taket til en resturant i nabolaget, før han ble stoppet da han skulle forsøke å gjøre det samme igjen på en annen resturant.

Fanis Facas, deleier i Verona Pizza, forteller at den tiltalte så ut som en helt vanlig kunde da han entret resturanten hans.

- Da han kom inn, hadde han med seg en plastpose. Han spurte om å få låne toalettet, og jeg sa at det ikke var noe problem. Det var to politimenn i resturanten, og han gikk rett forbi dem, forteller Facas til AP.

Se APs video.

Trodde det var dop Resturanteieren forteller at han hørte bråk fra doen, men at han ikke reagerte videre på det. Da Galiatsatos kom ut uten posen, gikk han imidlertid inn og sjekket doen. Da fant han plastposen gjemt i taket.

- Eieren trodde det kunne være snakk om narkotika, og ga posen til betjentene. De fant flere mus i den, sier politiinspektøren Michael Chitwood.

Politiet fikk så stoppet mannen i det han var på vei mot Uncle Nicks, en annen resturant i nabolaget. Han hadde enda en pose på seg, og i den lå det flere mus.

- Planlagt - Hvem vet hva slags skade musene kunne gjort hvis de hadde formert seg i butikken, eller hva slags helserisiko som kunne ha oppstått, sier Chitwood.

Politiet i Philadelphia velger å karakterisere det hele som «mat-terrorisme». - Dette var godt planlagt, sier Chitwood.

Galiatsatos hadde nettopp åpnet sin resturant i nabolaget, men må nå belage seg på å svare for flere tiltalepunkter i stedet.

 TATT:  Nickolas Galiatsatos må nok legge drømmen om en pizzaresturant på is en god stund. Foto: (AP Photo/Upper Darby Township Police Department)
TATT: Nickolas Galiatsatos må nok legge drømmen om en pizzaresturant på is en god stund. Foto: (AP Photo/Upper Darby Township Police Department) Vis mer