Gjemte Natasha i et skap i fem år

Nå må Scott Angus Black i fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Funnet i et skap etter fem år

En 28-åring som gjemte sin savnede kjæreste i et skap i flere år, er dømt til fengsel for å ha løyet til politiet.

14 år gamle Natasha Ryan forsvant sporløst fra hjemmet sitt i Rockhampton i Australia i 1998. Voldsomme ressurser ble satt inn for å finne den savnede tenåringsjenta, men politiet hadde ingen spor å gå etter. Men til slutt ble seriemorderen Leonard Fraser siktet for å ha drept 14-åringen.

Foreldrene holdt minnestund for datteren og prøvde å akseptere at jenta var død.

Var rett ved hjemmet

Men sannheten sjokkerte hele Australia: Natasha var i live og bodde en knapp kilometer hjemmefra. Mens en uskyldig person sto i tiltaleboksen for drapet på henne, satt Natasha hjemme i kjæresten Scotts leilighet i all hemmelighet.

Mye av tida gjemte hun seg i et skap for ikke å bli oppdaget av noen andre. Bare Scott, som var 21 år gammel da løgnhistorien begynte, visst hvor hun var.

Natasha levde innendørs i fem år for ikke å bli oppdaget. Klesvasken hennes hang inne så ikke naboene skulle se den. Scott levde et tilsynelatende normalt liv utad og hevdet at Natasha hadde sagt at hun ville begå selvmord den siste gangen han så henne.

Noen fikk til slutt mistanke om at Scott visste mer enn han sa til politiet. I april 2003 fikk politiet et tips om å sjekke leiligheten til Scott en gang til. Der fant de Natasha i et skap.

Selv sa den da 18 år gamle jenta at hun ikke hadde tatt kontakt med familien sin igjen fordi løgnen var blitt for stor.

Har fått barn
Scott har innrømmet at han løy. Nå er han dømt til fengsel i tre år for å ha skjult Natasha mens familien hennes led og mens en annen mann kunne ha havnet uskyldig i fengsel. Antakelig slipper han ut etter å ha sonet et år.

- Jeg anser omstendighetene i denne saken som uvanlige, men svært alvorlige. Du tillot at en mann sto i retten tiltalt for et drap som du visste med absolutt sikkerhet at han ikke hadde begått, sa dommeren i retten ifølge AP.

Natasha er nå 21 år gammel. Sammen har Natasha og Scott en sønn på ett år.

Seriemorderen Leonard Fraser soner livsvarig fengsel for å ha drept tre kvinner og en ni år gammel skolejente.

BODDE I HJEMBYEN:</B> I fem år skjulte Natasha seg i hjembyen Rockhampton mens foreldrene hennes trodde at datteren var drept.