INGEN HEST:  Den 55 år gamle mannen ble overrasket da tollerne stoppet ham. Foto: Tollvesenet
INGEN HEST: Den 55 år gamle mannen ble overrasket da tollerne stoppet ham. Foto: TollvesenetVis mer

Gjemte øl og vin i hestehengeren

Smugler mente han ville drikke 2679 liter øl og vin alene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 55 år gammel mann ble stoppet av tollere på en grusvei i Eidskog søndag kveld. Hestehengeren innholdt ingen hest, bare øl og vin. Ifølge mannen selv, var alt til privat bruk.

- Jeg kan ikke huske at noen har smuglet i en hestehenger før. Det skjer ikke ofte. De fleste pleier å bruke store kassebiler, sier Morten Nystuen, kontorsjef ved Tollvesenet i Kongsvinger.

Smugleren, som er fra Romerike, ble svært overrasket da tollerne dukket opp på grusveien.

- Det var ingen dramatikk. Mest sannsynelig hadde han noen forbiler som sjekket om vi sto ute eller ikke, sier han videre.

I følge Nystuen hadde tollerne gjemt seg og sto skjult. Etter funnet fortalte mannen at varene var ment for personlig bruk.

- Mannen var veldig overrasket. Han og forbilene hadde ikke gjort et godt nok forarbeid. Mange av de vi tar har smugling som yrke.

Stort beslag Tollvesenet fant til sammen 2376 liter øl og 303 liter vin i hestehengeren. Beslaget har en verdi på 151 000 kroner i unndratte avgifter.

- Dette var nok ment for videre salg. Selv er jeg ikke overrasket. Det er en voldsom smuglervirksomhet over hedmarksgrensa.

Tollvesenet i Kongsvinger kontrollerer over 30 små og store veier fra Sverige til Hedmark.

- Disse smuglerne kjører på lite bemannede grusveier.

Dette er det største beslaget på Kongsvinger hittil i år. Mellom 50 000 og 70 000 liter alkoholholdige drikker blir beslaglagt i distriktet hvert år.

Romerikingen er nå anmeldt for smuglingen.

- Han vil få ei klekkelig bot og kanskje et fengselsopphold, sier Nystuen.