Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gjemte Oliver på studenthybel

Kidnapperne levde et isolert liv, forteller andre beboere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tre av de fire kinesiske studentene som er arrestert etter kidnappingen av lille Oliver (5) bodde alle på et studenthjem i Hvidovre.

På en liten studenthybel i sjette etasje ble Oliver gjemt i 26 timer. Samtidig jobbet dansk politi på spreng for å finne ut hvem som rev den vesle gutten ut av morens armer da de var på vei hjem fra barnehagen.

Stormet studenthjem

Like etter klokka 19.00 torsdag kveld stormet politiet studenthjemmet, og Oliver kunne endelig gjenforenes med sine foreldre. To menn ble arrestert i går, og i natt ble enda en mann og en kvinne arrestert i saken. Alle fire er av kinesisk opprinnelse.

I dag skriver politiken.dk at tre av de pågrepne bodde på det samme studenthjemmet. To rom er nå boltet og stengt av politiet.

Jusstudenten Michelle Ørnfeldt forteller til Politiken at hun hørte et brak ute i gangen i går kvelden. Da hun åpnet døra så hun politiet føre ut en kinesisk student i håndjern.

- Han er ikke særlig omgjengelig, og var nesten aldri ute på felleskjøkkenet, sier hun.

Holder seg for seg selv

I formiddag kom politiet tilbake til studenthjemmet. De hadde da med seg en tredje student, som de ville skulle hente noe på hybelen i sjette etasje - der Oliver ble gjemt.

HER BODDE DE: Tre av de siktede kidnapperne skal ha bodd på dette studenthjemmet i Hvidovre. Foto: Røbæk Søpark Kollegiet
HER BODDE DE: Tre av de siktede kidnapperne skal ha bodd på dette studenthjemmet i Hvidovre. Foto: Røbæk Søpark Kollegiet Vis mer

Flere av de andre beboerne på hjemmet beskriver de pågrepne kineserne som sky.

- De er i begynnelsen av 20-årene. De snakker ikke dansk, og kun dårlig engelsk. Min opplevelse er at de holder seg mye for seg selv, og ikke snakker med andre beboere - selv om de har bodd her lenge, sier økonomistudenten Henrik Dick-Nielsen.

Han bor i femte etasje, like ved et av rommene som er avstengt av politiet, og ble møtt av masse møbler i gangen da han kom hjem torsdag kveld. Det var politifolk i gangen og på rommet nesten hele natta, forteller studenten.

Politiet utelukker ikke at det kan bli flere pågripelser i saken.

image: Gjemte Oliver på studenthybel
<B>HJEMME IGJEN:</B> Oliver Chaanhing ble befridd av politiet torsdag kveld.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media