- KUNNE BLITT FRIFUNNET: Thomas Quick.

Foto: Bjørn Langsem/DAGBLADET
- KUNNE BLITT FRIFUNNET: Thomas Quick. Foto: Bjørn Langsem/DAGBLADETVis mer

- Gjemte opplysninger kunne frifunnet Quick

Tretten permer med etterforskningsmateriale er i hemmelighet gjemt bort på politihuset i Sundsvall, ifølge journalist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Tretten permer med etterforskningsmateriale om drapsdømte Thomas Quick er i hemmelighet gjemt bort på politihuset i Sundsvall, ifølge SVT-journalisten Hannes Råstam.

Opplysningene kunne ha frifunnet Quick, mener journalisten.

Thomas Quick er dømt for å ha drept åtte personer. Han har i tillegg i avhør innrømmet over 20 andre drap, som han hevder å ha begått i Sverige, Norge og Finland.

I flere TV-reportasjer Råstam laget i fjor trakk Quick tilbake alle sine tilståelser. Permene med Quick-materiale ble funnet for kort tid siden, og ifølge Råstam viser funnet at politiet har hemmeligholdt store mengder materiale som beviser at Quick løy da han innrømmet drapene på 90-tallet.

Under rettssaken mot Quick forklarte hans psykoterapeut at Quick begikk drapene på grunn av overgrep fra foreldrene under oppveksten.

I materiale som nylig ble funnet i Sundsvall er det blant annet fjorten avhør med Quicks søsken. Der tilbakevises hans forklaringer om vold og overgrep i hjemmet, ifølge Råstam.

- De avslører entydig og overbevisende at seriemorderen Thomas Quick er en konstruksjon, bygget på fantasiene hos en ruset psykisk syk pasient, skriver Råstam.

(NTB)