KASTET BRANNBOME PÅ POLITIET: Porsgrunns-kvinne (47) skulle inn i avhør. Det endte opp med en stortstilt politiaksjon etter at hun kastet brannbomber mot politiet og stakk av. Video: Tipser / Theo Aasland Valen / NTB Scanpix Vis mer

Gjemte seg 500 meter unna: Her blir den 47 år gamle kvinnen pågrepet etter tre timers dramatisk politijakt

Kastet brannbomber mot politiet da de skulle ta henne inn til avhør. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var en usedvanlig dramatisk politiaksjon som avbrøt sommeridyllen på Bjønnes sør for Porsgrunn tirsdag ettermiddag.

Like ved fjorden i det tette hyttefeltet, skulle politiet ta seg ned til ei av hyttene for å ta en kvinne inn til avhør i en straffesak.

Der ble politiet møtt med brannbomber - såkalte Molotov-cocktails - fra hytta. Politifolka så seg nødt til å trekke seg tilbake og betydelige forsterkninger i form av væpnet politi, hundepatrulje, båtpatrulje og politihelikopter ble involvert i det som utviklet seg til en enorm politiaksjon.

Pågrepet 500 meter unna

Et bilde fra stedet viser kvinnen som etter den omfattende aksjonen blir pågrepet. Aksjonen startet like før klokka 18.00 tirsdag kveld, og hun ble først pågrepet rundt klokka 21 bare 500 meter fra hytta der politiet først ble angrepet med brannbomber.

- Da mannskapene kom til stedet, lette vi gjennom hytta. Der var hun ikke. Deretter lette vi i området med politibåt, helikopter og mannskap på land, sier operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt Vidar Aaltvedt til Dagbladet.

Politiet hadde både helikopteret med varmesøkende kameraer og politihunder ute. Det var imidlertid et tips fra en innringer som var avgjørende for at kvinnen ble funnet.

- Hun oppholdt seg til slutt omkring 500 meter fra hytta der hun bor. På bakgrunn av den informasjonen vi har nå, var hun alene i hytta, sier Aaltvedt.

DRAMATISK: Politihunder og mannskap lette etter kvinnen. Foto: Tipser
DRAMATISK: Politihunder og mannskap lette etter kvinnen. Foto: Tipser Vis mer

Det var tidligere i kveld flere meldinger om at det var to personer som skal ha angrepet politiet, og at to eller flere personer kan ha barrikadert seg i hytta. Aaltvedt sier til Dagbladet i kveld at det trolig bare var en person involvert.

Han sier kvinnen er en kjenning av politiet i tyverisaker, mindre voldssaker og promillekjøring. Han har seint tirsdag kveld ikke oversikt over hvilke av disse forholdene politiet skulle ta henne inn til avhør for.

TIL SJØS: En politibåt ble satt inn i jakten på kvinnen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
TIL SJØS: En politibåt ble satt inn i jakten på kvinnen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer

Dramatiske timer

Da politiet først fant kvinnen, var hun bare ikledd bikini, og blødde fra foten.

- Dette kan ha en sammenheng med at hun har vært ute og svømt, da klærne ble lagt igjen på ei brygge. Hun har trolig ikke sittet samme sted mens aksjonen har pågått, sier han.

Han betegner saken som svært alvorlig. Alle nødetater var på stedet, og veien til hyttefeltet ble sperret i flere timer.

- Når noen kaster bensinbomber mot oss, må vi ha brannvesen til stede for å slukke. I en slik situasjon er vi også bevæpnet, og vi må ha ambulanser i tilfelle noen blir skadd. Når vi kommer fredelig og skal ha hennes forklaring i en straffesak, kan vi ikke la det passere på denne måten, sier Aaltvedt.

STORE STYRKER: Flere mannskaper lette etter kvinnen i terrenget. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
STORE STYRKER: Flere mannskaper lette etter kvinnen i terrenget. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer

Han sier selve pågripelsen av kvinnen gikk udramatisk for seg. Akkurat nå framstilles hun på legevakta i Porsgrunn. Hvis hun ikke blir innlagt, så blir hun satt i arresten i Skien, opplyser politiet.

For naboene i hytteområdet ble det imidlertid en dramatisk opplevelse med store mannskaper bevæpnet politi.

- Det er ikke noen grunn til å være engstelig. Det var en alvorlig situasjon, og det er tett med hytter i området. Vi forsøkte å varsle de fleste ved å ringe rundt og banke på hos noen, sier han.

PÅGREPET: Den 47 år gamle porsgrunnskvinnen er en kjenning av politiet. Da de i ettermiddag skulle ta henne inn til avhør i en straffesak, kastet hun brannbomber mot politiet og stakk av. Her blir hun pågrepet like før 21.00 - flere timer etter. Foto: Theo Aasland Valen
PÅGREPET: Den 47 år gamle porsgrunnskvinnen er en kjenning av politiet. Da de i ettermiddag skulle ta henne inn til avhør i en straffesak, kastet hun brannbomber mot politiet og stakk av. Her blir hun pågrepet like før 21.00 - flere timer etter. Foto: Theo Aasland Valen Vis mer