Gjemte seg for politihelikopteret

Biltyver fakket etter storstilt politijakt i Lier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politihelikopter, en rekke politipatruljer og hundeekvipasjer fra både Drammen og Bærum jaktet i to timer etter en lang mann i kamuflasjebukser ved Lierbakkene utenfor Drammen.

Det hele startet da en politipatrulje sjekket opp en sort Audi A6 ved Heggedal stasjon utenfor Asker. Bilen var registrert stjålet i Kongsberg, og da patruljen satte blålysene på ga de to i Audien gass og stakk av.

- De ville ikke stoppe, og kjørte på kryss og tvers mot Liertoppen, deretter mot Dikemark, for så å snu og kjøre motorveien nedover Lierbakkene, forteller operasjonsleder Tor Stein Hagen ved Søndre Buskerud politidistrikt.

Både patruljer fra Asker og Bærum politidistrikt samt patruljer fra Drammen tok opp jakten på biltyvene. Tilfeldigvis var også politihelikopteret like ved, etter å ha vært på et annet oppdrag.

- Passasjeren i den stjålne bilen hoppet av og stakk til skogs på toppen av Lierbakkene. Deretter kjørte sjåføren videre, men skadet hjulene etter å ha kjørt i et autovern. Derfor endte ferden lenger nede i Lierbakkene, der også han stakk til skogs.

Kunne gått ille

Politiet sier biltyvene har et solid autovern å takke for at det ikke gikk riktig ille.

- Vi har studert stedet og skadene på autovernet. De kan prise seg lykkelige over at autovernet holdt. De hadde neppe overlevd en utforkjøring der, sier ioperasjonslederen til Dagbladet.no.

STAKK TIL SKOGS: Her stanset biltyvens ferd før han stags til fots. Bilen punkterte da han traff en fortauskant under flukten. Foto: Tor Keiser
STAKK TIL SKOGS: Her stanset biltyvens ferd før han stags til fots. Bilen punkterte da han traff en fortauskant under flukten. Foto: Tor Keiser Vis mer

Gjemte seg for helikopter

Passasjeren ble raskt sporet opp av politi med hund. 

4 hundeekvipasjer, en rekke bilpatruljer og politihelikopteret jaktet videre på sistemann i Lier- og Drammensområdet.

- Han er nok både svett, sliten og møkkete nå - og har trolig høy puls ettersom både bikkjer og helikopter er etter ham, sa operasjonslederen under jakten.

Fikk flere tips

Gjennom Dagbladet.no og andre medier etterlyste politiet en svett fyr med kamuflasjebukser luske rundt i Lier eller Drammen.

Met politihelikopteret surrende over hustak, og hundebjeff i i skogen, holdt naboene i området et ekstra øye med hagene sine.

- Vi fikk flere tips om en fyr som løp gjennom hagene til folk. Det er flott at folk ringer inn og bistår oss i jakten. Men først ta politihelikopteret forlot området fikk vi pågrepet ham. Han fortalte selv at han ikke turde å bevege seg da helikopteret surret over ham, men la på sprang med en gang det forsvant.

Gjemte seg for politihelikopteret

Begge de pågrepne er gamle kjenninger av politiet i midten av 20-årene.