Gjemte seg hos kjæresten

En av de to mennene bak Danmarks største pengetransportran ble tatt uten dramatikk i formiddag. Men politiet vet ikke hvor mye av ransutbyttet på nær 42 millioner som er borte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Glostrup pågrep i formiddag Andrew Lawrence Johannisson (24), en av de to bak Danmark-historiens største ran. S&P Security Services utovet i går en dusør på 100 000 kroner for opplysninger som kunne føre til at gjerningsmennene ble pågrepet.

Dansk politi pågrep Johannison etter at han var blitt observert av flere. Politiet karakteriserte gigantkuppet som uprofesjonelt, og Johannisons bilde ble raskt offentliggjort etter ranet.

At han ble funnet hjemme hos kjæresten bekrefter politiets påstand om at det var amatørranere som sto bak det store ranet. De kalte ranerne uproffe fordi Johannissons identitet nødvendigvis måtte bli kjent.

Han var en av to menn som fraktet millionene for et pengetransportfirma, og ranet dermed sin egen last etter å ha overmannet kollegaen. I går og i natt lette store politistyrker, hunder og helikoptre etter ranerne.

Johannisons ranspartner er fortsatt på frifot. Politiet har funnet «endel av pengene», men vet ikke hvor mange av millionene som fortsatt er på avveie.

Man må nesten håpe at Andrew Lawrence Johannisson rakk å bruke noen av millionene som han ranet for et døgn siden, skriver Ekstra Bladet.

<B>REKORDRAN:</B> Det fortsatt uklart hvor mange av millionene som er på avveie etter pengetransport-ranet.