Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dansk bandeleder

Gjemte våpen i kakeboks

Bandeleder smuglet ut av psykiatrisk avdeling i Danmark.

JAKTER: Politiet jakter på Hemin Dilshad Saleh, etter at han flyktet fra psykiatrisk avdeling tirsdag kveld. Foto: Ritzau Scanpix
JAKTER: Politiet jakter på Hemin Dilshad Saleh, etter at han flyktet fra psykiatrisk avdeling tirsdag kveld. Foto: Ritzau Scanpix Vis mer

Personalet hadde akkurat dekket på bordet og kaffen var klar.

Så ble situasjonen brått endret, ifølge tillitsvalgt for sykepleierne i Psykiatrien Vest, Helle Brink.

Overfor sn.dk, forteller hun om situasjonen da Hemin Dilshad Saleh (24) klarte å flykte fra den psykiatriske avdelingen i Slagelse i en væpnet aksjon tirsdag kveld.

- Da de ansatte satte seg for å spise det de trodde var en kake, skjedde det. Esken viste seg å inneholde pistoler, forteller Brink til sn.dk.

Dobbeltsikret sluse

Gjerningsmennene skal ha truet de ansatte med våpen og avfyrte skudd.

Våpnene som dukket opp i kakeboksen, ble smuglet inn av medhjelpere. Med den eksterne hjelpen klarte bandelederen å flykte fra det psykiatriske hospitalet i Slagelse i Danmark tirsdag kveld, ifølge dansk TV 2.

24-åringen hadde ikke brev eller besøksforbud.

- For å komme seg ut av avdelingen må man gjennom en dobbelsikret sluse. Personalet ble truet til å lukke dem ut, forteller Brink.

Fortsatt på frifot

Ifølge Helle Brink er personalet på avdelingen sterkt preget av hendelsen.

Ingen ble skadet under hendelsen. Gjerningsmennene er fortsatt på frifot, og helt siden i går politiet i Sydsjællands og Lolland-Falster jaktet på 24-åringen og de personene som hjalp ham å flykte.

- Vi har brukt natten på å avhøre vitner, gjort tekniske undersøkelser, gått gjennom videomateriale og gjennomført samtaler, sier politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters politi til TV 2 onsdag morgen.

Bandeleder

Danske medier omtaler Hemin Dilshad Saleh som en bandeleder.

Ifølge BT er han en ledende skikkelse i gruppen NNV, og var varetektsfengslet for et grov overfall i forbindelse med en bandekonflikt i København 16. september 2018.

16 andre bandemedlemmer er allerede dømt i saken, mens tre andre fortsatt venter på dommen. En av dem er Hemin Dilshad Saleh, som først ble varetektsfengslet 11. oktober i år.

Før det hadde han vært etterlyst i ett års tid.

Avdelingen han har rømt fra er ifølge TV 2, en avdeling for de mest behandlingskrevende psykisk syke pasienter i Danmark, inkludert de som er dømt til behandling i straffesaker.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media